Bilal Wahib

Bilal is een creatieve duizendpoot, die op jonge leeftijd al succesvol acteur is en van plan is om het niet alleen bij acteren te laten.

 

Bilal Wahib is geboren in Amsterdam en is vanaf zijn jonge leeftijd al bezig met acteren. Bilal is nog maar negentien jaar en heeft al veel mooie projecten op zijn CV mogen zetten. Zo begon hij met een gastrol in Spangas dat in 2016 tot een echte rol in de serie als Kaleb leidde. Naast Spangas deed hij ook mee aan de jeugdserie Brugklas, Verborgen Verhalen, Vechtershart, Koefnoen & de TV-serie Toon voor KPN.

 

Niet alleen in de televisiewereld is Bilal actief, ook acteerde hij in verschillende films. In de jeugdfilm Fissa vertolkte hij bijvoorbeeld de hoofdrol ‘Yous’. Geen enkel jaar blijft hij stilzitten want ook in 2017 pakte hij weer verschillende rollen op zich. Zo speelde hij in een film Malik van Shady El-Hamus.

2018 kan worden gezien als een spectaculair jaar voor Bilal met een hoofdrol in de nieuwe speelfilm Broeders geregisseerd door Hanro Smitsman, waarin hij na een periode van vrijwilligerswerk in een vluchtelingenkamp in Jordanië spoorloos verdwijnt in de oorlogshel van Syrië. Daarnaast heeft Bilal een grote rol als ‘Mo de Show’ in de populaire videoland serie Mocromaffia. In 2019 is Bilal te zien in twee grote films, genaamd ‘De Libi’ en ‘Paradise Drifters’.

 

Alsof het acteren alleen nog niet genoeg is voor Bilal, moeten we hem ook op muzikaal gebied in de gaten houden. Het multitalent heeft al heel wat vlieguren gemaakt op het gebied van muziek. In ieder geval is er één ding zeker: 2018 is het jaar van Bilal, en niet alleen als acteur zijnde.