Bilal Wahib

Bilal is een geboren Amsterdammer die al vroeg tussen de schuifdeuren stond. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al talloze titels op zijn naam staan. Zo stapte Bilal in 2016 de set van Spangas op. Wat volgde was een hoofdrol: de rol van Kaleb. Acteur en bedenker van de serie Mocro Maffia Achmed Akkabi zag Bilal’s talent ook her en der furore maken, en gaf hem ook in Mocro Maffia een hoofdrol. De serie, zo weten we nu, heeft veel teweeggebracht, mede dankzij Bilal zijn bijdrage.

 

Naast rollen in series spraakmakende series is Bilal ook op het witte doek een graag geziene acteur. Zo vertolkte hij een hoofdrol in de jeugdfilm ‘Fissa’, de alom geprezen film ‘De Libi’ van Shady El-Hamus, en ‘Broeders’. In de film ‘Broeders’ (geregisseerd door Hanro Smitsman) speelt Bilal de rol van Yasin, die na een periode van vrijwilligerswerk in een vluchtelingenkamp in Jordanië spoorloos verdwijnt in de oorlog in Syrië.

 

In 2020 maakte Bilal een vliegende start toen hij op het internationale filmfestival van Berlijn werd benoemd tot ‘Shooting Star 2020’ voor zijn rol in de door Mees Peijnenburg geregisseerde film ’Paradise Drifters’. De Shooting Star award een prijs die wordt uitgereikt aan tien van de meest veelbelovende jonge acteurs van dat jaar. Andere Nederlanders die in het verleden een Shooting Star wonnen zijn onder anderen Halina Reijn, Sylvia Hoeks en Marwan Kenzari. Naast het winnen van deze prijs speelde Bilal wederom een sleutelrol in het tweede seizoen van Mocro Maffia en komend jaar is hij te zien in de serie ‘Commando’s, en in het sekswerk drama ‘Red Light’.

Wie Bilal tegenkomt raakt overdonderd door zijn energie. Een energie die zorgt dat hij moeilijk stil kan zitten. Maar diezelfde energie maakt ook dat naast een bloeiende acteercarrière, Bilal er ook een muzikale carrière op nahoudt. In 2019 bracht Bilal zijn eerste single ‘Vliegen’ uit die op het moment van schrijven meer dan 6 miljoen gestreamd is op Spotify. In april 2020 heeft Bilal zijn tweede single uitgebracht samen met rapper Bizzey. De track genaamd ‘Video Vixen’ behaalde maar liefst 1 miljoen streams in minder dan een week tijd en een plaats in de Nederlandse top 5.

 

NAMAM staat Bilal bij bij de bouw van zijn acteer -en muziekcarrière en werkt toe naar kansen in zowel binnen- en buitenland.

Meer informatie over Bilal Wahib?