Bilal Wahib

Bilal is een geboren Amsterdammer die al vroeg tussen de schuifdeuren stond. Hoewel hij nog erg jong is heeft hij al talloze titels op zijn naam staan. Zo stapte Bilal in 2016 de set van Spangas op. Wat volgde was een hoofdrol, namelijk de rol van Kaleb. Acteur en bedenker van de serie Mocro Mafia zag Bilal’s talent ook her en der furore maken, en gaf hem ook in Mocro Mafia een hoofdrol. De serie, zo weten we nu, heeft veel teweeg gebracht, mede dankzij Bilal zijn acteurkunsten.

 

Naast series is Bilal ook al te zien geweest in menig film. De jeugdfilm ‘Fissa’ bijvoorbeeld, de alom geprezen film ‘De Libi’ van Shady El-Hamus, en ‘Broeders’. In de film ‘Broeders’ (geregisseerd door Hanro Smitsman) speelt Bilal de rol van Yasin, die na een periode van vrijwilligerswerk in een vluchtelingenkamp in Jordanië spoorloos verdwijnt in de oorlogshel van Syrië. Naast ‘De Libi’ is Bilal in 2019 in nog een film te zien, de film ‘Paradise Drifters’, regie Mees Peijnenburg.

Wie Bilal kent of meemaakt zal overdonderd raken door zijn energie. Een energie die zorgt dat hij moeilijk stil kan zitten. Een energie die resulteert in het feit dat naast een bloeiende acteercarrière, Bilal er ook een muzikale carrière op nahoudt. Zo kwam in 2019 Bilal’s eerste single ‘Vliegen’ uit die op het moment van schrijven al over de 2 miljoen streams op Spotify zit.

 

Ook in het tweede seizoen van Mocro Mafia blijft Bilal een sleutelrol spelen. Een van de velen die nog zullen volgen.

Meer informatie over Bilal Wahib?