Daniel Kolf

De getalenteerde ‘Daniël Kolf’, afkomstig uit Suriname, vestigde zich in 2015 in Nederland om een carrière als acteur na te jagen. Al op zijn achtste trad hij toe tot het de jeugdtheaterschool in Suriname. Na die te hebben afgerond wilde zijn passie verder ontwikkelen en ontdekte dat in Nederland theaterstudies bestaan, iets dat perfect aansloot bij zijn ambities. Op zijn 17e verhuisde hij daarom naar Nederland en werd vrijwel direct aangenomen op de Kunstacademie in Arnhem.

 

Echter na een jaar daar te hebben doorgebracht merkte hij daar niet op zijn plek te zijn. Hij besloot auditie te gaan doen op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam waar hij direct werd toegelaten.

Tijdens zijn eerste jaar aan de AHK kreeg hij de mogelijkheid om een grote rol te spelen in de Nederlandse speelfilm ‘De Libi’, geregisseerd door Shady el Hamus. En 2019 bood Daniël meer: zo deed Daniël mee aan de film ‘Parade’ die te zien was op het Nederlandse Film Festival. Ook is hij twee jaar lang op tour geweest met de theatervoorstelling ‘Melanine Ten Strengste Verboden’. Maar ook in het eerste seizoen van Achmed Akkabi’s gevierde ‘Mocro Mafia’ vertolkte Daniël een rol.

 

In 2020 speelt Daniël een rol met onder andere Frank Lammers in ‘Nieuw Zeer’ en legt hij zich verder toe op het produceren van muziek. Kortom: een waar talent. NAMAM is trots hem te mogen vertegenwoordigen.

Meer informatie over Daniel Kolf?