Dave Budha

Dave Budha – echte naam Dave Broeders – beschouwde zichzelf al volbloed rapper op 13-jarige leeftijd. Op zijn meest recente album ‘Mooie Droom’ geeft de 27-jarige Brabander een kijkje in zijn ontwikkeling als artiest door de jaren heen. Budha’s label Noah’s Ark beschrijft hem als het ‘missende lid in de groep die Ramses Shaffy en Young Thug nooit hebben opgericht.’

 

In 2017 scoort Dave de miljoenenhit ‘Raamuit’, waarna kort daarop twee albums volgen: ‘Tuinen van het Licht’ en ‘Mooie Droom’.

 

Zoals veel dromen zich ook vaak manifesteren, bundelt Mooie droom Budha’s scherpe levensobservaties en persoonlijke obstakels op abstracte wijze. Het nummer ‘Zo Gewoon’ (met gastbijdrage van Maan) mediteert openhartig over het artiestenleven, terwijl nummers als ‘Mijn Maatje’, ‘Mijn Slijm’ en ‘Lil’ Divvi’ thema’s als verlies en familierelaties onder het vergrootglas leggen. Dave Budha verpakt zijn tot verbeelding sprekende nummers in allerhande stijlen: een warm en dromerig ratjetoe van hip-hop, electronica en R&B.

Dave maakt muziek waarbij je heel makkelijk uitzoned en wegdroomt. Wat precies de bedoeling is: “Iedereen wil af en toe ontsnappen aan de hedendaagse gekkigheid. En dan is er dus een idyllische wereld waar ik mijn luisteraars mee naar toe wil nemen!” Aldus Dave.
Dave zijn muziek is niet in één hokje te vatten. Er is vol van hiphop invloeden, maar de oplettende luisteraar hoort ook R&B, maar ook een vleugje van Nederlandstalige muziek á la Ramses Shaffy en Herman van Veen. Doe daar nog elektropop bij, dan heb je de nodige ingrediënten voor een echte Dave Budha.

 

Kortom, Dave is een artiest die in hoog tempo zijn eigen unieke stijl en woordenschat uit het Nederlandse poplandschap heeft weten te hakken en op een vredelievende kruistocht is om Nederland en daarbuiten zijn muziek ten gehore te brengen.

Meer informatie over Dave Budha?