Defano Holwijn

Défano Holwijn is een Nederlandse presentator, acteur, muzikant, TV & YouTube personality.

 

De Amsterdamse Défano wist al op jonge leeftijd dat zijn passie ligt bij de media en entertainment wereld. Zijn aanstekelijke lach en gevoel voor humor zorgt ervoor dat hij al snel bekend werd bij het grote publiek!

 

In zijn jonge jaren timmerde Défano al snel aan de weg als muzikant. Zo was hij in zijn vrije tijd vaak samen te vinden met onder andere Jonna Fraser en Esko. In 2013 begon hij met het maken van korte filmpjes op Facebook. Deze filmpjes sloegen enorm aan bij zijn doelgroep. Met een unieke kijk op het leven en de alledaagse gebeurtenissen zorgde hij ervoor dat hij binnen no time een grote following op zijn Facebook wist op te bouwen met meer dan 100k trouwe volgers.

 

Met zijn gevoel voor komende trends, besloot Défano een Youtube kanaal te starten. Ook hier werd hij al snel razend populair en groeide zijn following enorm door zijn sketches, pranks en andere kort video’s. Hij wist precies op de jeugd in te spelen en wist wat ze leuk vonden.

In 2015 besloot Défano werk te maken van zijn presenteer ambities. Hij begon met het Youtube programma ‘#WATWEETJIJ?!’. Met zijn originele en humoristische vraagstelling gaat Défano de straat op om de algemene kennis van de Nederlanders en Belgen te testen. Het programma zorgt ervoor dat Défano zijn presenteer talent kan laten zien aan een groot en groeiend publiek.

 

Eind 2017 maakte Défano zijn debuut als de reporter voor ‘RTL Late Night’ bij Humberto Tan en het NTR-programma ‘Rauwkost’. Ook is hij te zien in twee films, namelijk de film ‘100% Coco’ en ‘Misfit’. Het acteren is iets wat Défano erg goed af gaat. Daarnaast is hij zijn acteerwerk steeds meer aan het ontwikkelen en is hij druk bezig met nieuwe projecten.

 

Hieruit kunnen we zeker stellen dat Défano een veelzijdige jongen is met veel ambities die hij blijft ontwikkelen. Naast het presenteren en acteren is hij ook weer druk bezig met het maken van nieuwe muziek! Eén ding is zeker, de naam Défano Holwijn is veelbelovend en zal men steeds vaker gaan horen.