Dopebwoy

Jordan Jacott, beter bekend als Dopebwoy, is een Nederlandse rapper en producer met een lange, muzikale geschiedenis. Zijn vader was DJ en bracht hem in zijn jeugd veel bij op muzikaal gebied. Na zich ver ontwikkeld te hebben als producer, besloot Dopebwoy ook zelf te gaan rappen. Dit bleek een goeie zet. Nu kon hij zijn ideeën direct uitwerken en direct tot een compleet product maken.

Sinds 2014 is Dopebwoy erg druk geweest met het produceren van muziek voor onder andere Yes-R, Jayh en F1rstman. Maar in 2016 brengt Jordan zijn eerste eigen single uit als rapper. Samen met Jayh brengt hij de track ‘Selecta’ uit. In 2017 volgt zijn eerste EP met featurings van Jayh, CHO, Zefanio en Josylvio. Maar de single ´Cartier´ zorgde er voor dat Dopebwoy doorbrak in de Nederlandse hiphopscene. Cartier stond meer dan 12 weken in de top 10 lijst van de Nederlandse charts en was daarmee dé zomerhit van 2017 en was op elk festival en in elke club te horen.

In 2018 bracht Dopebwoy nog meer nieuwe tracks. Zo was hij te horen op de hit van Yung Felix genaamd ‘Loco’ die meerdere keren platina ging, en ook op de track ‘My Money’ van $hirak die 1x platina is ging, samen met Bizzey en Bokoesam.
In 2019 bracht hij zijn album ´Forever Lit´ uit met samenwerkingen van o.a. Boef, het Franse MHD, de Engelse Yxng Bane en Frenna. Het album stond ruim 15 weken in de album top 10 van de Nederlandse charts.

 

Dat Dopebwoy niet weg te denken is uit de Nederlandse scene is een feit. Stappen buiten de landsgrenzen zijn daarom een logisch vervolg op zijn successen. In Frankrijk en in de UK is de naam ‘Dopebwoy’ niet meer onbekend vanwege zijn track ‘Je M’en Tape’ met Oboy en Aya Nakamura die hoge ogen gooit.

 

Dopebwoy’s debut album kwam al binnen op 1, de verwachtingen voor de komende jaren zijn nog groter.

Meer informatie over Dopebwoy?