Dorentina

De afgelopen jaren zette Dorentina Youtube al op zijn kop met haar succesvolle vlogs ‘LIFE OF DORENTINA’ die maandelijks meer dan 25K kijkers heeft. Nu is ook haar langverwachte debuut eindelijk van de grond: Dorentina.

 

In februari 2020 debuteert Dorentina in de 101Barz Wintersessie samen met haar verloofde en rapper Kosso waar ze al een aantal jaar muziek mee maakt. In dezelfde maand brengen ze samen haar eerste EP genaamd ‘Beauty And The Beast’ uit. Op deze EP staan onder andere samenwerkingen met 3robi en Lijpe. In de eerste week stond ‘Beauty And The Beast’ in de top 10 en is de single ‘500 Ps’ al meer dan vier miljoen keer gestreamd.

 

Dat Dorentina talent heeft is duidelijk. Deze van afkomst Albanese is rapper, zangeres en vlogger. Ze staat bekend om haar eerlijk- en openheid maar ook om haar vernieuwende sound met een combinatie van verschillende talen die terugkomen in haar muziek. Zowel Nederlands, Duits, Albanees als Engels zijn hierin te horen en daarom zal zij met NAMAM dan ook muziek gaan releasen in zowel Nederland en Duitsland.

Door haar meertalige opvoeding zingt Dorentina vloeiend met overgangen tussen Duits, Engels, Nederlands en Albanees. Ze toont zichzelf als zelfverzekerd maar ook zelfbewust en waar sociale media platforms, waaronder Youtube, vaak perfect en uitgestippeld zijn, laat zij juist haar ongefilterde echtheid zien. Haar videos en posts zijn spontaan en intuïtief en spreken daarom veel fans aan.

 

Oprechtheid is voor Dorentina heel belangrijk en dit maakt haar één van de sterke, onafhankelijke vrouwen in de hiphop scene die stereotypen doorbreken. We kijken hier naar hét nieuwe talent en de komende tijd zullen wij zowel op nationaal als internationaal gebied veel van Dorentina gaan horen en zien!

Meer informatie over Dorentina?