Equalz

Het rapduo uit Rotterdam, bestaande uit Stylez en AlwaysBizzy, heeft in haar korte bestaan laten zien dat er nog zeeën van ruimte is om HipHop in Nederland telkens opnieuw uit te vinden. De mannen kennen elkaar al van jongs af aan en vullen elkaar dankzij die lange vriendschap perfect aan. En dat hoor je terug in ieder van de tracks die de mannen uitbrengen.

 

De muziek van Equalz is toegankelijk voor een grote doelgroep en ze komen het beste tot hun recht op grote festivals en in de bekende (Nederlandse) clubs. Dansbare muziek, maar naast dansbaar ook authentiek.

 

Het eerste product dat de mannen de wereld in slingerde was hun debuut-EP ‘Update’. Niemand had zien aankomen dat deze EP zo goed ontvangen zou worden. Het nummer ‘Casablanca’ werd een megahit die op het moment van schrijven al meer dan 8 miljoen keer gestreamd is. Op de EP wordt het duo bijgestaan door grote artiesten zoals Emms, Hef & CHO. Deze debuut EP was goed voor meer dan 23 miljoen streams.

Dat Equalz here to stay is blijkt onder andere uit de steun die ze krijgen van collega’s en gerenommeerde trendsetters. FunX verkoos het duo als Next Best en ook Broederliefde tipte in De Wereld Draait Door al dat ze de grote belofte zijn. “Wij zijn fan van hun en hebben in het verleden ook muziek met ze gemaakt. We hebben veel vertrouwen in ze.” aldus Emms.

In 2018 is het duo een samenwerking gestart met ‘s lands meest toonaangevende hiphoplabel Top Notch.

In 2019 kwam het album ‘’Jongens Uit De Havenstad’’ uit. Dat meerdere weken in de top 10 heeft gestaan met samenwerkingen van onder andere Kevin, Henkie T, Dopebwoy, Hef, Louis Vos en meer.

Meer informatie over Equalz?