Geza Weisz

Géza Weisz is een Nederlandse acteur en DJ

 

Géza doorliep het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam, en studeerde in 2012 af aan de Toneelschool Amsterdam.
Hij speelde rollen in series als ‘Zoop’, ‘IC’, ‘Keyzer & de Boer Advocaten’, ‘Verliefd op Ibiza’ en grote rollen in de bioscoopfilms ‘Timboektoe’ (naar het boek van Carry Slee), ‘Sterke Verhalen’ en ‘Happy End’. Géza leende daarnaast zijn stem aan de Nederlandse versie van ‘Despicable Me 2″ en ‘How to train your Dragon 2″.

 

Zijn echte doorbraak bij het grote publiek was in 2012 met zijn rol als ‘David’ in de film ‘Alleen maar Nette Mensen’. Van september t/m december 2013 was Géza te zien in het zeer populaire programma ‘Expeditie Robinson’ als grote favoriet.
In september 2014 verscheen de serie ‘BLUF’ op RTL 5. Géza speelde ook hierin één van de hoofdrollen, samen met Achmed Akkabi, Jan Kooijman, Javier Guzman, Najib Amhali en Yolanthe Cabeau.

 

In diezelfde periode kwam de familiefilm ‘Wiplala’ (naar het alom bekende boek van Annie MG Schmidt) in de bioscoop (19 november 2014). De grootste Nederlandse film van het jaar met een budget van bijna 7 miljoen euro. Géza speelde hierin de titelrol als zijnde ‘Wiplala’. De film won meerdere binnenlandse en buitenlandse prijzen.

 

Medio 2015 is een geblondeerde Géza te zien in de Net 5-serie ‘Bagels & Bubbels’ als één van de hoofdrollen. En ook was hij weer te zien in het tweede seizoen van ‘BLUF’ en de serie ‘All-in kitchen’. Naast populaire series komt er een bijzonder familie-project uit. De film ‘Het Leven Is Vurrukkulluk’, naar het boek van Remco Campert, geregisseerd door Géza’s vader, Frans Weisz. Het project verwerft nationale faam gezien het de eerste film is waarbij vader Frans en zoon Géza samenwerken.

In deze feel-good film vertolkt Géza de rol van hoofdpersoon Boelie, een nieuwsgierige jongen die samen met zijn beste vriend Mees geïntrigeerd raakt door liefde en lust als ze de jongedame Panda ontmoeten in het Vondelpark.

 

Het Leven is Verrukkulluk schildert een contrast tussen hoe mooi en hoe moeilijk het leven kan zijn. In de film is goed te zien dat er een grote chemie is geweest tussen vader en zoon bij de productie. Op bezoek bij De Wereld Draait Door gaf Géza samen met zijn vader Frans aan hoe bijzonder dit project voor hen is geweest. De trailer van de film is te zien op YouTube.

 

Naast acteren heeft Géza nog een andere grote hobby, die hij eveneens succesvol heeft kunnen omzetten in een serieuze carrière, namelijk het optreden als DJ in het succesvolle DJ-duo met goede vriend Manuel. Maar vanaf 2018 gaat zijn DJ carrière solo verder. Alleen draaien als DJ is voor Géza echter niet genoeg, zo is hij bezig met het produceren van zijn eigen muziek.

 

En als dat het nog niet was, ontdekt hij nu ook zijn talenten als danser in de televisie serie ‘’’Dance Dance Dance’’ waarin hij samen met Sharon Doorson een duo vormt. Dat seizoen ging op 27 september 2019 van start.

Meer informatie over Geza Weisz?