Inez

Inez is een Nederlands-Marokkaanse zangeres met een diepe, warme stem die haar muziek sterk laat beïnvloeden door haar Marokkaanse roots. Ze maakt deel uit van een kleine, doch sterke voorhoede van jonge Nederlands-Marokkaanse zangeressen die hun afkomst eer aan doen, een inspiratie vormen en een brug slaan voor vele duizenden jongeren, maar ook ouderen in Nederland.

 

Echter is Inez haar bekendheid niet beperkt tot de Nederlandse landsgrenzen want ook daarbuiten bereikt zij talloze mensen die zij inmiddels fans mag noemen.

 

Haar grootste succes boekte Inez recentelijk met haar versie van ‘Menak Wla Meni’ (Van Jou, Niet Van Mij) die al meer dan twaalf miljoen keer werd bekeken op Youtube. En daar bleef het niet bij, met ‘My Love’ scoorde ze haar tweede grote hit. ‘My Love’ is ondertussen al meer dan negen miljoen keer gestreamd op Spotify en ook de videoclip is inmiddels al miljoenen keren bekeken.

Inez kwam voor het eerst in contact met haar muzikale talenten toen ze een rol in de eindmusical had in groep 8. “Ik begon te zingen en mijn lerares kwam naar me toe om te zeggen dat ik zo’n mooie stem had.” Na enkele jaren besloot ze voorzichtig om haar muzikale experimenten van het nummer ‘Menak Wla Meni’ op haar Instagram te delen. De vele duizenden lovende reacties zette haar aan om haar zang verder te ontwikkelen en zich toe te leggen op een mogelijke carrière als zangeres. Ze nam ‘Menak Wla Meni’ op in de studio en bracht het nummer uit in eigen beheer. The rest is history.

 

Met haar laatste single ‘Mijn Doel’ laat Inez een andere kant van zichzelf zien en stelt daarmee haar diversiteit tentoon.

Meer informatie over Inez?