Jasha Rudge

Jasha Rudge is een Nederlandse acteur en DJ

Jasha werd geboren op 7 maart te Amsterdam. Draaien als DJ én draaien als acteur zijn twee grote passies van hem. Niet gek als je uit een familie komt waarin muzikale kunsten en acteerwerk bovenaan staan.

Hoewel Jasha al vanaf jonge leeftijd achter het drumstel zit, kwam er al vrij snel een nieuwe passie voor in de plaats; heel snel verruilt Jasha het drumstel in voor draaitafels en is hij daar tot op heden nog steeds één mee.

Na vele workshops gevolgd te hebben en in de studio uren geoefend te hebben stond Jasha op 16-jarige leeftijd al achter de draaitafels bij feesten en in Amsterdamse clubs waar hij wettelijk gezien nog niet eens welkom was, zoals de Jimmy Woo, de AIR en de Melkweg. In 2014 werd Jasha benaderd om als DJ-act het voorprogramma te verzorgen van ‘De Eerste Date Tour’ van de populaire boyband B-BRAVE.

 

Niet lang duurt het voordat Jasha echt druk wordt; naast zijn opleiding die hij volgt op de HAVO, lopen de boekingen door. Datzelfde jaar vertrekt Jasha in de zomer naar het buitenland om zijn eclectische sound ook daar te laten horen en dat is goed bevallen. Naast zijn succes als DJ, bemachtigde Jasha een hoofdrol in de populaire Nederlandse bioscoopfilm ‘Kankerlijers’. Hierin vertolkt hij de rol van Iwan, een jongen waarbij botkanker is geconstateerd en met 3 andere tieners in het ziekenhuis ligt. Een heftige maar leuke rol, waarin Jasha goed tot zijn recht komt.

 

Ondanks dat het zijn eerste rol ooit was waren de recensies over zijn spel zeer goed. ‘Jasha Rudge mag trots zijn op zijn debuut in de Nederlandse filmindustrie’ is wat in een recensie stond en dat konden meerdere recensenten beamen. Vanwege een terugval met school na ‘Kankerlijers’ heeft Jasha zich een jaar alleen gefocust op school, wat gelukkig helemaal is goedgekomen.

De combinatie van draaien en filmen heeft zijn vruchten afgeworpen, want Jasha’s bekendheid en kwaliteit is in het afgelopen jaar enorm gestegen. Er is zelfs sprake van een heuse fanbase. Jasha is iemand die altijd doet wat hij leuk vindt en zolang hij er plezier in heeft het zal blijven doen. Natuurlijk moet hij nog veel leren maar dat maakt hem niet uit, hij wil bij de beste van de beste horen en daar is hard werk voor nodig.

 

Naast acteerwerk en draaien als DJ, wilt Jasha zich nu ook focussen op het maken van muziek. Oftewel een echte duizendpoot die muziek produceert, rapt én zingt. Dit heeft hij al zo ontwikkelt dat er een platendeal is getekend met de platenmaatschappij Avalon Music van Universal. Jasha is hard bezig geweest aan zijn debuut EP, waarvan zijn eerste track genaamd ‘Vallen’ in september 2017 uit is gekomen.

 

Samen met Defano Holwijn bracht Jasha in 2018 de track‘Solo’ uit. Deze zomer-hit laat zien dat Jasha van vele markten thuis is. Kortom, er is een hele mooie en succesvolle toekomst voor Jasha in het vizier, hou hem nauwlettend in de gaten!