Latifah

Latifah Chafery van Callias, oftewel Latifah, is een Nederlandse HipHop artiest afkomstig uit Amsterdam. In 2014 sloot zij zich aan bij het label ‘Van Klasse’ vanaf welk moment haar carrière een vlucht nam en zij op de radar belandde van de gehele Nederlandse HipHop scene. Ze werkte samen met artiesten als: Keizer, Hansie, Josylvio en Sevn Alias. In 2015 was Latifah voor het eerst te gast bij 101Barz waar zij een inmiddels beruchte Zomersessie deed die ruim vier miljoen keer bekeken is.

 

In 2017 tekende Latifah bij TopNotch en was ze te horen op het op rapper Tupac geïnspireerde album ‘All Eyez On Us’ waaraan ze samenwerkte met onder andere Kempi, Sevn Alias, Josylvio en Vic9. In diezelfde periode kwam haar tweede 101Barz Zomersessie online en bracht ze dat zelfde jaar haar debuut EP ‘On My Way’ (meer dan 16 miljoen streams op Spotify) uit. Op deze EP staan samenwerkingen met SBMG en Cho en de hit ‘Avec Me’ droeg bij het goud gaan van deze EP.

Op 18 juli 2019 kwam Latifah haar album ‘Van Een Meisje Naar Een Vrouw’ uit, waar o.a. de tracks ‘Parra’ met 3robi en ‘Break up’ met JoeyAK op staan. Haar naam vestigde ze hiermee meer en meer en Latifah’s is inmiddels mede verantwoordelijk voor hoe de Nederlandse HipHopscene aankijkt tegen vrouwelijke rappers. 

 

Latifah is heeft met haar talent een voorbeeldfunctie verworven waarmee ze duizenden meisjes en vrouwen inspireert. Buiten muziek maken zet zij zich ook in om jong talent te begeleiden en te helpen bij het zetten van de eerste stappen richting een carrière.

Meer informatie over Latifah?