Madina

Madina, geboren te Zetten in Gelderland, sloeg haar vleugels uit nadat ze haar middelbare school had afgerond en kon zich toen eindelijk losweken van het isolement waarin ze gedurende haar jeugd zat. Ze reisde stiekem af naar de randstad, op zoek naar kansen om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Ze wist de aandacht te krijgen van rapper Ismo die Madina uitnodigde om als eerste vrouw te tekenen bij zijn label. Deze stap was het gevolg van het nummer dat Madina en Ismo samen maakte genaamd ‘Niet voor Mij’. Het nummer behaalde in 24 uur opmerkelijk hoge streams (100.000) en is inmiddels al meer dan negen miljoen keer beluisterd.

De jonge Madina die uitbrak tot een gevierd artieste, had naar eigen zeggen niet durven dromen dat zij deze stappen zo vroeg in haar carrière zouden zijn weggelegd. Collega’s prijzen haar authenticiteit en spreken lovend over haar volhardende karakter. Deze komt tevens goed tot zijn recht op Madina’s Instagram account waar ze een bron van inspiratie vormt voor vele (Afghaanse) vrouwen wonend in Westerse landen, die moeite hebben uit hun isolement te stappen.

 

Madina’s releases zijn inmiddels meerdere miljoenen keren beluisterd en belooft in de toekomst alleen maar meer te worden.

Meer informatie over Madina?