Mael

In een gezin met 5 kinderen is hij letterlijk ‘Malcolm in the Middle’. Malcolm Meijer (Mael) werd geboren in Friesland en groeide op in een dorp vlakbij Haarlem. Als talentvol voetballer en zoon van een profspeler leek zijn carrière op vroege leeftijd al uitgestippeld. Maar in the end was het niet de sport, maar de muziek dat zijn hart wist te veroveren.

 

Dat hij kan zingen besefte Mael voor het eerst in de slaapkamer van zijn broer. Hij luisterde naar de R&B-sterren uit de jaren ‘00, maar uiteindelijk waren het Kempi en CHO die hem inspireerde om zelf muziek te gaan maken.

Op de Herman Brood Academie volgt Mael de opleiding tot mc, maar hij laat zich eigenlijk liever niet in een hokje plaatsen. Het is de cross-over tussen zang en rap wat Mael onderscheidend maakt. “Gewoon anders”, is hoe hij zijn muziek zelf omschrijft.
In oktober 2016 plaatste Mael een filmpje van zijn muziek op Instagram en dat is niet onopgemerkt gebleven in de industrie. Onder andere producer Reverse en Kees de Koning zagen zijn filmpjes wat als gevolg had dat hij getekend werd bij Top Notch. Inmiddels heeft Mael al meerdere singles die over de miljoen streams zijn gegaan, en is zijn naam een steeds herkenbare aan het worden in de Nederlandse hiphop scene.

Meer informatie over Mael?