Manuel Broekman

Manuel Broekman is een Nederlandse acteur, artiest, presentator en model

 

Manuel maakte zijn acteerdebuut als Peter in het tweede seizoen van de gevierde VPRO-kinderserie ‘Madelief’ en op vijftienjarige leeftijd was hij een aantal maanden te zien als Lex Citroen in een van de meest langlopende Nederlandse soaps ‘Onderweg naar Morgen’.

 

In 2005 kreeg hij een vaste rol in de dramaserie Sprint, met andere bekende Nederlandse gezichten Jeroen van Koningsbrugge en Marlous Dirks. In 2007 speelt hij in ‘Voetbalvrouwen’ de rol van Dylan Woesthoff, de televisiezoon van Barry Atsma. Daarnaast is Manuel is ook te zien geweest in ‘Verliefd op Ibiza’ en ‘Rechercheur Ria’.

 

Na zijn rol in Voetbalvrouwen is Manuel vooral te zien in bioscoopfilms. Zoals in 2009 in de film ‘Limo’ over de meidengroep KUS. In datzelfde jaar was hij te zien in ‘Lover of Loser’ als Max, een verfilming van het boek ‘Alles stroomt’ van Carry Slee. In 2010 speelde Manuel de rol van Marlon Broekman in ‘Sterke verhalen’. En wie de films ‘Smoorverliefd’ en ‘Hartenstraat’ heeft gezien, heeft ook daarin Manuel kunnen spotten.

 

Vanaf 2010 was Manuel te zien in de razend populaire BNN serie ‘Feuten’. Daarin vertolkt hij de hoofdrol van Bram Wagtmans in seizoen 1, 2 en 3. Ook in de latere verfilming van Feuten (Feuten het Feestje) is Manuel te zien. Voor BNN trad hij met regelmaat op als presentator van ‘Spuiten en Slikken’ en sprak hij ook een aantal radioreclames in.

In de jaren 2014 en 2015 is Manuel erg succesvol in meerdere bioscoopfilms en series, waaronder ‘Hartenstraat’, ‘Rechercheur Ria’, ‘Pak van mijn Hart’, de gouden film ‘Homies’ en de spetterende komedie ‘Ja, Ik Wil!’. Naast films is Manuel ook te zien in series zoals ‘All-in Kitchen’ op RTL5, zij aan zij met zijn vriend en collega Géza Weisz.

September 2017 is Bella Donna’s in première gegaan, een film van Jon Karthaus, waarin Manuel ook te zien is. Maar 2015 is ook het jaar waarin Manuel een stap naar het buitenland maakt, en in de Belgische serie ‘Spitsbroers’ een hoofdrol vertolkt, welke nu ook te bekijken is

 

Ook schitterd Broekman in 2019 in de serie ‘De Kraak’. In deze Belgische drama-serie speelt Manuel een woonwagenbewoner die een kluis gaat overvallen. De serie zal niet alleen in Belgie uitgezonden worden, maar ook in Duitsland op nationale tv verschijnen.

 

Naast acteren is Manuel vanwege het niet ontbreken van goede looks ook vast model voor een aantal grote Nederlandse en buitenlandse merken. Maar Manuel onderhoudt ook een carrière als succesvolle MC. Tegenwoordig voornamelijk in België onder de naam ‘Fonky Time’, na jaren lang met beste vriend en acteur Géza Weisz door Nederland te hebben getourd.