Monsif

De rapper, zanger en producer Monsif Bakkali (22) verwierf op jonge leeftijd al landelijke bekendheid als zanger en rapper. In november 2010 bracht hij zijn debuutsingle “Mee Met Me” uit, die direct een hit werd met miljoenen views op Youtube. Daarna vervolgde meerdere succesvolle singles en brengt hij in december 2011 zijn debuutalbum “Voor Jou” uit.

Bij succesvolle hits komen natuurlijk optredens kijken wat maakte dat Monsif als jong jongetje op verschillende grote podia en evenementen optrad en zelfs werd uitgenodigd om op te treden voor Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima toen zij het eerste exemplaar van ‘Het Droomboek’ in ontvangst namen waarvoor Monsif speciaal een nummer had geschreven.

Ook televisieland pikte Monsif op en het ene na het andere programma nodigde Monsif uit voor optredens en interviews. Zo was hij naast zijn vaste bezoeken aan de Kids Top 20, ook te zien bij de BZT-show. Maar ook Nickelodeon, Kinderen voor Kinderen, NOS-jeugdjournaal, 25 Meest opmerkelijke tv-kids bij SBS 6, Karaoke Kids, Telekids en Zapplive deed hij aan.
Zijn verborgen schaatstalent kwam aan het licht tijdens zijn deelname aan ‘Sterren Dansen Op Het Ijs’ waar hij 3e werd. Gaandeweg sleepte Monsif ook noemenswaardige acteerklussen binnen. Zo speelde hij een hoofdrol in ‘Hart beat’ en een gastrol in de bekende misdaadserie ‘Penoza’.

Door de jaren heen ontwikkelde hij zich als producer & songwriter en werkt hij ‘s lands meest gevierde artiesten zoals Sevn Alias, Josylvio, Boef en nog veel meer. Zijn werk werd beloond met diverse awards. Onder meer een Buma Award & Popprijs voor zijn bijdrage als producer aan het album New Wave wat een keerpunt was in de Nederlandse muziek. Onlangs heeft het album ‘Gimma’ van Josylvio een Edison prijs gewonnen, en ook daar zijn Monsif zijn producties niet onopgemerkt gebleven. De nummers ‘Gimma’, ‘Money Baby’, ‘Body’ en nog vijf andere producties kwamen van Monsif’s hand.

Niet op de laatste plaats is Monsif’s werk bekend binnen Nederland, buiten de landsgrenzen zijn de groten der aarde bekend met Monsif’s talent wat maakt dat hij regelmatig muziek produceert met en voor artiesten als Rick Ross, Lacrim, Miami Yacin en Am La Scampia.

 

Monsif’s bijdrage aan muziek reikt dus over de hele wereld en gaat gepaard met alsmaar toenemende bekendheid en successen.

Meer informatie over Monsif?