Stefanie van Leersum

Stefanie van Leersum is een Nederlandse actrice

 

Stefanie van Leersum studeerde in 2012 af aan de toneelacademie Maastricht. Ze speelde onder andere bij Toneelgroep Maastricht, de Appel, het Zuidelijk Toneel, Oostpool en Het Nationale Toneel. In 2015 speelde ze de voorstelling “Mansholt”, die geselecteerd was voor het theaterfestival 2015.

 

Verder vertolkte ze rollen in televisieseries als “Van God Los”, “Danni Lowinski”, “Moordvrouw”, “Flikken Maastricht”, “Celblok H” en ‘’Tessa’’. Ook speelde ze onder andere in de korte film “Sevilla” uit 2012, die een Gouden Kalf won.

 

Recentelijk vertolkte ze een van de hoofdrollen in de serie ‘’Project Orpheus’’, waarmee ze voor een Zilveren Notenkraker (Beste Nieuwkomer) was genomineerd. Ook was ze in de speelfilm Tonio (Paula van der Oest) in de bioscopen te zien.

Stefanie was ook te zien in de voorstelling ‘Nadia’ van de Toneelmakerij. Ook speelde Stefanie de hoofdrol in de telefilm ‘Het Bestand’(Thomas Korthals Altes). Tenslotte runt Stefanie samen met actrices Carolien Spoor, Jamie Grant, Isis Cabolet en Cheryl Moenen haar eigen succesvolle performance collective ‘Bouillabaisse’. Met de voorstelling ‘B.S. I Love You’ (over Britney Spears) stonden zo op veel festivals zoals Down The Rabbithole en Lowlands.