Stefanie van Leersum

Stefanie van Leersum is een Nederlandse actrice die in 2012 afstudeerde aan de toneelacademie Maastricht waarna zij bij veel toneelgezelschappen speelde waaronder Toneelgroep Maastricht, de Appel, het Zuidelijk Toneel, Oostpool, Het Nationale Toneel, de Toneelmakerij en Jan Vos. Bij deze laatste speelde zij in 2015 de voorstelling “Mansholt”, die geselecteerd werd voor het theaterfestival 2015 en de voorstelling ”GAS”, die dit jaar geselecteerd is voor het theaterfestival en daarna door het land gaat touren.

 

Naast op de planken van het toneel schitterde ze reeds in televisieseries als Van God Los, Danni Lowinski, Flikken Maastricht, Celblok H, Tessa, Project Orpheus en Smeris en vertolkte ze de hoofdrol in de telefilm ‘Het Bestand’. Aan seizoen 8 van Moordvrouw is ze toegevoegd als de nieuwe vaste rol Bo.
De in 2012 uitgekomen korte film ‘Sevilla’ won een Gouden Kalf mede dankzij de verdienste van Stefanie’s acteerwerk.

Ook in de serie ‘Project Orpheus’ speelde Stefanie een hoofdrol, waarmee ze een nominatie binnen sleepte voor een Zilveren Notekraker (Beste Nieuwkomer). De speelfilm ‘Tonio’ van Paula van der Oest werd ingezonden voor de Oscars en ook in die film speelde Stefanie een grote rol.

 

Begin 2019 was Stefanie te zien in de voorstelling ‘Snowflake’ van de Toneelmakerij onder leiding van Paul Knieriem en draaide ze een telefilm, regie: Eché Janga, die volgend jaar uitkomt.

 

Tenslotte runt Stefanie samen met actrices Carolien Spoor, Jamie Grant en Isis Cabolet haar eigen succesvolle performance collective ‘Bouillabaisse’. Hun voorstelling ‘Female Rappers’ stond vorige zomer o.a. op festivals als Down The Rabbithole, Lowlands, Fringe en was te zien in verschillende clubs.

Meer informatie over Stefanie van Leersum?