Yung Felix

Felix Laman, aka Yung Felix, behoort tot de absolute top van muziek producers in Nederland op dit moment. Yung Felix stond in zijn begin jaren als producer met name bekend om zijn unieke trap sounds die hij, samen met onder andere Yellow Claw, in zijn tracks verwerkte. Na een tijd van rust keerde YF terug met verschillende samenwerkingen waaronder Bizzey, Kraantje Pappie, Josylvio & Hef.

 

In 2017 produceerde Yung Felix verschillende tracks die door menig DJ in Nederland werden opgepikt en zo de Nederlandse dansvloeren domineerden. Zo bracht hij samen met Bizzey en Josylvio de hit ‘Badman Ollo’ uit. Kort daarna volgde nieuwe samenwerkingen waaronder de populaire track ‘Vroom’ met Youtube- en popster Famke Louise en rapper Bokoesam. Het nummer werd een grote hit en kreeg veel media-aandacht wegens Famke’s debuut.

 

2018 is het jaar van Yung Felix. Samen met Bizzey, Kraantje Pappie en Chivv produceerde Yung Felix de nummer 1-hit ‘JA’. Stil zitten is dan ook zeker geen optie voor hem. Zijn tijd besteedt hij het meest in zijn studio waar hij al zijn hits en tracks heeft geproduceerd. Daarnaast heeft hij zich in 2018 aangesloten bij het label van Jiggy Dje ‘Noah’s Ark’, waar hij nummers uitbrengt onder zijn eigen naam. Een greep uit zijn oeuvre: ‘Loco’ & ‘FML’.

Naast het produceren van tracks is Yung Felix ook te boeken als DJ-act. En gezien zijn skills, muziekkennis en positie in de scene is geen club of festival in Nederland nog veilig wanneer Yung Felix het podium betreedt.

 

Zoals gezegd, Yung Felix zit niet stil. De komende periodes staan er bijzondere projecten op de planning waarmee hij de club en hiphop scene zal gaan verrassen. Niet alleen nationaal wordt Yung Felix steeds groter, ook internationaal krijgt hij steeds meer voet aan de grond. Zo maakt hij met zijn nieuwe deal bij Def Jam France een nieuwe stap maken in zijn carrière.