Salvatore Pieter Prins uit Dokkum (24), beter bekend als 88Salv, maakte zijn opleiding tot verkoper af maar kwam al snel tot de conclusie dat dit vak hem niet prikkelde. Salvatore, nu 24 jaar oud, begon op zijn 16e met muziek maken – na het afronden van zijn opleiding ging hij zich volledig richten op zijn muziek. In zijn puberjaren experimenteerde Salvatore veel met muziek en was het nog zoeken naar zijn eigen sound, zo begon hij als rapper en stapte hij toen over naar Pop/R&B. Het mag gezegd worden dat zijn zoektocht naar zijn eigen sound vruchten heeft afgeworpen, want hij wordt met zijn alternatieve pop-sound vergeleken met grote namen als Post Malone, Lil’ Peep en XXXTENTACION.

Je kan Salvatore ook van zijn TikTok-video’s kennen. Zijn succes op dit platform (342k) begon in 2021 toen zijn account “88droogheid’’ viraal ging en 26 miljoen views per maand pakte. Buiten het maken van video’s en muziek vindt 88Salv het ook leuk om te gamen en is hij naar eigen zeggen veel met mode bezig. 

De focus voor 88Salv ligt momenteel volledig op zijn muziek, en zo richt hij zijn leven ook in – zo maakt hij elke dag wandelingen die hem de rust en inspiratie geven om zijn creatieve geest de vrije loop te laten. Salv is trots op waar hij nu staat, maar nog lang niet tevreden. Salv is vastbesloten om als artiest te blijven groeien. Knoop de naam 88Salv dus maar goed in je oren, want dit is pas het begin!

Meer informatie over 88Salv?