Bilal Wahib

Geboren en getogen Amsterdammer Bilal Wahib maakt op jonge leeftijd een vliegende start als acteur, rapper en zanger. Wahib treedt al snel in de schijnwerpers en verwerft landelijke bekendheid met zijn hoofdrol in onder meer SpangaS. Achmed Akkabi, acteur en bedenker van de serie Mocro Maffia, ziet zijn talent en vraagt hem voor de hoofdrol; Mo. Sindsdien is Wahib niet meer weg te denken uit de Nederlandse filmwereld. Hij vertolkt een hoofdrol in de jeugdfilm Fissa en de veelgeprezen films De Libi en Broeders. Op 21-jarige leeftijd wordt hij benoemd tot Shooting Star 2020 op het internationale filmfestival van Berlijn voor zijn rol in Paradise Drifters.

Naast rollen in spraakmakende films en series, doet zijn muziek het goed – heel goed – in de Nederlandse charts. Na zijn eerste single ‘Vliegen’ (13+ miljoen streams) komt hij met de monsterhit ‘Video Vixen’, waarmee hij binnen een week 1 miljoen streams behaalt. Later verschijnen de singles ‘Doorheen’, in samenwerking met Bizzey en Ronnie Flex, en ‘Tigers’, waarmee hij een TikTok-trend teweegbrengt. De nummer één-hit wordt snel opgevolgd door de track ‘501’, die wederom een hype werd op TikTok én in de hitlijsten staat.
In de zomer van 2021 scoort Wahib opnieuw. Dit keer met ‘Paranoia’ waarmee hij in twee weken tijd 1.6 miljoen streams heeft gehaald

Zijn laatste album, El Mehdi, is binnen gekomen in de Top Albums Debut Global-charts (de tien albums die wereldwijd de meeste streams hebben in de eerste 72 uur). Ook haalde het album de wereldwijde top 10 waar andere internationale artiesten instaan zoals Anuel AA, rapper Maes en rapper Farid Bang.

Meer informatie over Bilal Wahib?