Bilal Wahib

Vliegende start
Geboren en getogen in Amsterdam, maakt Bilal Wahib een vliegende start. Het grote publiek leerde hem voor het eerst kennen door zijn hoofdrol in de succesvolle serie SpangaS. Zijn talent bleef niet onopgemerkt. Ook niet bij Achmed Akkabi: acteur en bedenker van de serie Mocro Maffia. Akkabi vraagt Bilal voor de rol van Mo. Vanaf dit moment gaat het balletje echt rollen. Hierna kreeg hij rollen in verschillende films zoals De Libi en Broeders.
Hij was nog maar 21 toen hij op het internationale filmfestival van Berlijn uitgeroepen werd tot Shooting Star 2020, deze keer voor zijn rol in Paradise Drifters.

Meer dan 13 miljoen streams
Bilal houdt het niet bij acteren. Hij blijkt namelijk ook rap- en zangtalent te hebben. Zijn eerste single, ‘Vliegen’, is alleen al goed voor meer dan 13 miljoen streams. En ook zijn tweede nummer ‘Video Vixen’ wordt een hit. Binnen een week behaalt hij 1 miljoen streams. Bilal neemt de hitlijsten over. De single ‘Doorheen’ samen met Bizzey en Ronnie Flex, wordt opgevolgd door zijn eigen hit ‘Tigers’. Deze laatste track bleek niet alleen goed voor miljoenen streams, maar zorgde ook voor een TikTok-trend waar niemand omheen kon. ‘Tigers’ werd opgevolgd door ‘501’, welke wederom een hit en TikTok hype werd. In de zomer van 2021 bestormde Bilal nóg een keer de hitlijsten, nu met ‘Paranoia’, waarmee hij binnen twee weken de 1,6 miljoen streams aantikte.

Het grotere werk
Zijn laatste album El Mehdi kwam binnen in de Top Albums Debut Global-charts (de tien albums die wereldwijd de meeste streams hebben in de eerste 72 uur). Hier bleef het niet bij. Het album kwam ook nog eens in de wereldwijde top 10 terecht, waar internationale artiesten als Anuel AA, rapper Maes en Farid Bang te vinden zijn.

Meer informatie over Bilal Wahib?