Bilal Wahib

Geboren en getogen Amsterdammer Bilal Wahib maakt op jonge leeftijd een vliegende start als acteur, rapper en zanger. Wahib treedt op jonge leeftijd in de schijnwerpers en verwerft landelijke bekendheid met zijn hoofdrol in onder meer SpangaS. Achmed Akkabi, acteur en bedenker van de serie Mocro Maffia, ziet zijn talent, vraagt hem voor de hoofdrol Mo, en sindsdien is Wahib niet meer weg te denken uit de Nederlandse filmwereld. Hij vertolkt een hoofdrol in de jeugdfilm Fissa en de veelgeprezen films De Libi en Broeders. Op 21-jarige leeftijd wordt hij benoemd tot Shooting Star 2020 op het internationale filmfestival van Berlijn voor zijn rol in Paradise Drifters.

Naast rollen in spraakmakende films en series, doet zijn muziek het goed – heel goed – in de Nederlandse charts. Na zijn eerste single Vliegen (6 miljoen streams) komt hij met de monsterhit Video Vixen waarmee hij binnen een week 1 miljoen streamers behaalt. Later verschijnt de single Doorheen, in samenwerking met Bizzey en Ronnie Flex, en Tigers waarmee hij een TikTok-trend teweegbrengt. De nummer een-hit wordt snel opgevolgd door de track 501 die wederom een hype wordt op TikTok én in de hitlijsten staat.

Afgelopen zomer scoort Wahib opnieuw: met het nummer Paranoia behaalt hij in twee weken tijd 1.6 miljoen streams.

Zijn laatste album, El Mehdi, komt binnen in de Top Albums Debut Global-charts (de tien albums die wereldwijd de meeste streams hebben in de eerste 72 uur) en belandt in de wereldwijde top 10 tussen grote, internationale artiesten als Anuel AA, rapper Maes en rapper Farid Bang.

Meer informatie over Bilal Wahib?