In een keer raak
Cor, ook wel Corshottaa, groeide op in Rotterdam-Oost. Voor het begin van zijn rapcarrière moeten we terug naar 2020. In dat jaar was hij te zien in de gezamenlijke 101Barz studiosessie van Spow Business – het plantenlabel van rapper 3robi. Hij tekende een plantencontract en bracht binnen een jaar maar liefst vier solonummers uit, allemaal konden ze op miljoenen streams via Youtube en Spotify rekenen. Dat succes smaakte naar meer! De Rotterdammer besloot zodoende binnen een jaar om zelf de touwtjes in handen te nemen en independent te gaan.

Goed idee
Dat bleek een slimme zet. Voor zijn eerste album ‘Weg van Hier’, dat in februari van 2021 verscheen, werkte Cor samen met Josylvio, Kevin, 3robi en Dopebwoy. Ook zijn tweede album ‘Beloofd’ staat vol met grote namen uit de Nederlandse hiphop-wereld zoals Idaly, Emms, Kevin en Frenna. Dit tweede album kon direct rekenen op miljoenen streams. Ook zijn nieuwste single ‘Jongen Van De Straat’, de track die hij samen met Boef en Mula B uitgebracht, is alweer bijna 1,5 miljoen keer beluisterd.

Niet meer weg te denken
In slechts één jaar tijd groeide Cor uit tot een van Nederlands meest veelbelovende rappers. Hij is niet meer uit de muziekindustrie weg te denken. Zonder enig platencontract – enkel met ondersteuning van onafhankelijk platform OWNIT – bouwt Cor nu vastberaden aan een veelbelovende toekomst.

Meer informatie over Cor?