Dave Budha

Dave Broeders – beter bekend als Dave Budha – is op 13-jarige leeftijd al zelfbenoemd rapper. Op zijn meest recente album Mooie Droom geeft de inmiddels 27-jarige Brabander een kijkje in zijn ontwikkeling als artiest door de jaren heen. Budha’s label Noah’s Ark beschrijft hem als het ‘missende lid in de groep die Ramses Shaffy en Young Thug nooit hebben opgericht.’

Na ‘Raamuit’, misschien wel zijn grootste hit met miljoenen streams, volgen ‘Tuinen van het Licht’ en ‘Mooie Droom’ met daarin scherpe observaties van het leven en persoonlijke obstakels. Het nummer ‘Zo Gewoon’ (met gastbijdrage van Maan) vertelt openhartig over het artiestenleven terwijl nummers als ‘Mijn Maatje’, ‘Mijn Slijm’ en ‘Lil’ Divvi’ thema’s als familierelaties en verlies aanraken. Zeg je Dave Budha, dan zeg je een fijne, dromerige ratjetoe van hiphop, electronica, R&B én een vleugje van Nederlandstalige muziek a la Ramses Shaffy en Herman van Veen.

Kortom: Dave is een artiest die in hoog tempo zijn eigen unieke stijl en woordenschat uit het Nederlandse poplandschap heeft weten te hakken en op een vredelievende kruistocht is om Nederland en daarbuiten zijn muziek ten gehore te brengen. Houd hem in de gaten, want momenteel staat Dave in de studio voor het gereedmaken van zijn debuutalbum.

Meer informatie over Dave Budha?