Defano Holwijn

Défano Holwijn is een Nederlandse presentator, acteur, muzikant, TV & YouTube personality.

De Amsterdamse Défano wist al op jonge leeftijd dat zijn passie ligt bij de media en entertainment wereld. Zijn aanstekelijke lach en gevoel voor humor zorgt ervoor dat hij al snel bekend werd bij het grote publiek!

In zijn jonge jaren timmerde Défano al snel aan de weg als muzikant. Zo was hij in zijn vrije tijd vaak samen te vinden met onder andere Jonna Fraser en Esko. In 2013 begon hij met het maken van korte filmpjes op Facebook. Deze filmpjes sloegen enorm aan bij zijn doelgroep. Met een unieke kijk op het leven en de alledaagse gebeurtenissen zorgde hij ervoor dat hij binnen no time een grote following op zijn Facebook wist op te bouwen met meer dan 100k trouwe volgers. Inmiddels is hij alweer druk bezig met zijn muziek carrière, en heeft hij meerdere releases met honderd duizenden streams. Zijn eerste single ‘Baby Fever’ werd erg goed ontvangen maar zijn bekende Punchline EP voortvloeiend uit zijn 101 Barz winter sessie spande de kroon met maar liefst meer dan 4 miljoen views.

Met zijn gevoel voor komende trends, besloot Défano een YouTube kanaal te starten. Ook hier werd hij al snel razend populair en groeide zijn following enorm door zijn sketches, pranks en andere kort video’s. Hij wist precies op de jeugd in te spelen en wist wat ze leuk vonden.

In 2015 besloot Défano werk te maken van zijn presenteer ambities. Hij begon met het YouTube programma ‘#WATWEETJIJ?!’. Met zijn originele en humoristische vraagstelling gaat Défano de straat op om de algemene kennis van de Nederlanders en Belgen te testen. Het programma zorgt ervoor dat Défano zijn presenteer talent kan laten zien aan een groot en groeiend publiek.

Eind 2017 maakte Défano zijn debuut als de reporter voor ‘RTL Late Night’ bij Humberto Tan en het NTR-programma ‘Rauwkost’. Ook is hij te zien in meerdere films, waaronder de film ‘F*ck de Liefde’ en ‘Misfit’ en als stem acteur in de kinderfilm ’Trollz’.

Défano zet zich graag in voor de jongeren in Nederland op maatschappelijk gebied en is daardoor de brug tussen traditionele media en de jeugd. Dit doet hij met verschillende initiatieven zoals Stacktember, de maand waarin jongeren op een leuke manier leren omgaan met hun geld. Maar op dit moment doet hij dit vooral middels zijn Instagram liveshow FC Avondklok. Iedere avond om 22:00 kijken er meer dan 50.000 mensen naar deze livestreams. Sommige dagen loopt de teller zelfs tot 90.000 kijkers. FC avondklok is een positief interactief avondprogramma voor jongeren gericht op maatschappelijke onderwerpen, maar ook om plezier te maken en dat is exact waar Défano voor staat.

Hieruit kunnen we zeker stellen dat het multitalent Défano Holwijn een veelzijdig talent is met veel ambities die hij waar blijft maken.

Meer informatie over Defano Holwijn?