Tussen zelfverzekerd en arrogant
Mohsin Elwan, beter bekend als Farao, is een rapper uit Amsterdam van Egyptische komaf. Hij maakt diepe tracks met rake vibes waarvoor hij de inspiratie uit zijn eigen verleden haalt, want muziek moet je voelen, zo vindt Farao. Zijn hart ligt dan ook bij muziek die vanaf de eerste seconde bepaalde emoties opwekt. Artiesten die Farao zelf graag draait zijn bijvoorbeeld Drake en The Weeknd. Hoe Farao zijn persoonlijke stijl omschrijft? “Ergens tussen zelfverzekerd, ietwat arrogant en beetje zoals 50 Cent.”

In een keer viral
In zijn prille carrière kon Farao al op een indrukwekkend aantal streams rekenen. Afgelopen jaar maakte hij een remix van het Egyptische nummer ‘Shik Shak Shok’ van componist Hassen Abou Seoud. De TikTok video van de remix ging al snel viral en telt inmiddels meer dan 500.000 weergaven. Het aantal streams op Spotify van ‘Shik Shak Shok’ is inmiddels de 80.000 ruim gepasseerd. In juli 2022 bracht Farao voor het eerst een eigen nummer uit: ‘CityBoy Anthem’. Dit nummer zorgde ervoor dat hij opviel bij TopNotch, en dat leverde hem uiteindelijk een labeldeal op.

Groot, groter, grootst
Dit eerste succes is als het aan Farao ligt pas het begin. Zijn doel is om te werken aan projecten die de Nederlandse muziekscène naar next level tillen. Het is zijn droom om Nederland op te kaart te zetten met zijn sound. Farao’s waarschuwing: “Niet alleen in Nederland, maar ook buiten onze landsgrenzen, kan straks niemand meer om mijn muziek heen.”

Let maar op
Farao is volledig gefocust op zijn muziekcarrière, en gaat daarom nuchter door het leven. Meerdere nummers liggen op de plank en ligt er een hoop moois in het verschiet. Het enige wat het publiek te doen staat? Wachten. Farao heeft zijn eyes on the prize. Deze Cityboy is fully prepared om alles te doen wat nodig is om Spotify, TikTok en Insta te veroveren. Just wait and see…

Meer informatie over Farao?