Fokke Simons

Drie Musketiers
Fokke Simons ontleent zijn naam aan de straat waar het allemaal begon en de eerste muziek tot stand kwam. De formatie bestaat uit 3 heren, met ieder zijn eigen verhaal. Michael is niet zomaar een succesvol model; in de afgelopen jaren is hij een cruciale speler geweest in Fokke Simons en laat hij tot op de dag van vandaag nog steeds zien dat het einde nog lang niet in zicht is. Julius, ook wel bekend als ASTMABOY of Suilju, is een Amstelveense rapper die ondanks zijn chronische longafwijking podia compleet afbreekt met zijn vette beats, maak je klaar voor inhaler ad libs, autotune & sponzige beats. Als laatste hebben we Daan, oftewel Danji of Day Broke, de onmisbare afterparty-koning die de nacht tot leven brengt. Samen creëren deze drie talenten de nieuwe Fokke Simons.

Modern-day boyband
Met debuutsingle ‘Fancy’ scoorde de modern-day boyband Fokke Simons vanaf minuut 1. Nationale faam was snel vergaard. Het nummer ‘Oh My’ zorgde ervoor dat de groep officieel z’n stempel op de Nederlandse muziek-scene mocht drukken. Het talent van de drie jonge gasten bleef, net als hun gevoel voor humor, dan ook niet onopgemerkt. De groep verwierf binnen korte tijd een fanatieke fan base en zangeres Maan besloot om Fokke Simons mee te nemen als voorprogramma van haar solotour in 2021.

Flinke dosis zelfspot
Plaat na plaat bracht Fokke Simons in de afgelopen jaren uit. In september 2022 dropte de band het eerste echte album welke hun ambitie én succes bevestigt. De titel is, geheel toepasselijk: ‘Het Kan Niet Op’. In 2022 alleen hebben ze al bijna 100 boekingen gehad en hebben ze in Nederland en buitenland laten zien wat een echt feest is. Zoals ze zelf zeggen: “Fokke Simons op je fissa is een heel goed plan!”. Is het niet voor de herkenbare lyrics, dan wel voor de flinke dosis zelfspot en de bak positieve energie waar je steevast bij ze op mag rekenen!

Meer informatie over Fokke Simons?