Fokke Simons

Drie musketiers
Zeg je Fokke Simons, dan zeg je eigenlijk Ritse de Jonge, Michael Foru en Stefan Broekman. Ritse de Jonge wierf bekendheid bij het grote publiek toen hij in 2017 meedeed aan het programma Holland’s Next Top Model. Hij bleek echter méér dan een knappe kop, want ook op het podium is hij een enorm talent. Hetzelfde geldt voor Michael Foru, die naast twee modellencontracten met Fokke Simons inmiddels ook een platencontract ook op zijn naam staan. Stefan Broekman, ook wel bekend als Thrope, heeft dan wel geen modellencontract maar windt het publiek moeiteloos om zijn vinger met zijn ongekende humor én treffend gevoel voor beats.

Modern-day boyband
Met debuutsingle ‘Fancy’ scoorde de modern-day boyband Fokke Simons vanaf minuut 1. Nationale faam was snel vergaard. Het nummer ‘Oh My’ zorgde ervoor dat de band officieel z’n stempel op de Nederlandse hiphop scene mocht drukken. Het talent van de drie jonge gasten bleef, net als hun gevoel voor humor, dan ook niet onopgemerkt. De groep verwierf binnen korte tijd een fanatieke fan schare en zangeres Maan besloot Fokke Simons te boeken voor het voorprogramma van haar solotour.

Flinke dosis zelfspot
Plaat na plaat bracht Fokke Simons in 2021 uit. In september 2022 dropte de band het eerste echte album welke hun ambitie én succes bevestigt. De titel is, geheel toepasselijk: ‘Het Kan Niet Op’. Sinds de drie heren de handen ineen hebben geslagen met boekingskantoor My Agency lopen hun gigs in razend tempo op. Zoals ze zelf zeggen: “Fokke Simons op je fissa is een heel goed plan!”. Is het niet voor de herkenbare lyrics, dan wel voor de flinke dosis zelfspot en de bak positieve energie waar je steevast bij ze op mag rekenen.

Meer informatie over Fokke Simons?