Inez is een Nederlands-Marokkaanse zangeres met een diepe, warme stem die haar muziek sterk laat beïnvloeden door haar Marokkaanse roots. Ze maakt deel uit van een kleine, doch sterke voorhoede van jonge Nederlands-Marokkaanse zangeressen die hun afkomst eer aan doen, een inspiratie vormen en een brug slaan voor vele duizenden jongeren en ouderen in Nederland. Haar bekendheid blijft niet beperkt tot de Nederlandse landsgrenzen want ook daarbuiten bereikt zij talloze mensen die zij inmiddels fans mag noemen.

Inez kwam voor het eerst in contact met haar muzikale talenten toen ze een rol in de eindmusical had in groep 8. “Ik begon te zingen en mijn lerares kwam naar me toe om te zeggen dat ik zo’n mooie stem had.”. Na enkele jaren besloot ze voorzichtig om haar muzikale experimenten van het nummer ‘Menak Wla Meni’ op haar Instagram te delen. De vele duizenden lovende reacties zette haar aan om haar zang verder te ontwikkelen en zich toe te leggen op een mogelijke carrière als zangeres. Ze nam ‘Menak Wla Meni’ op in de studio en bracht het nummer uit in eigen beheer. De rest is geschiedenis.

Haar eerste grote succes boekte Inez met haar versie van ‘Menak Wla Meni’ (Van Jou, Niet Van Mij), die nu al meer dan 40 miljoen keer is bekeken op YouTube. Het bleef niet bij slechts één succes, met ‘My Love’ scoorde ze haar tweede grote hit. ‘My Love’ is ondertussen al meer dan 60 miljoen keer gestreamd op Spotify en ook de videoclip is al tientallen miljoenen keren bekeken.

Met haar single ‘Mijn Doel’ liet Inez een andere kant van zichzelf zien en stelt daarmee haar diversiteit tentoon. Ook lanceerde ze sinds 2020 tal van andere eigen nummers zoals ‘Salina’ en de Nederlandstalige tracks ‘Donker’ en ‘Als Ik Thuis Kom’, welke allemaal in mei 2021 verschenen op haar eerste album Searching. Het album is een prachtige mix van Nederlandse, Engelse en Arabische tracks waarin Inez haar unieke stijl en identiteit tentoonstelt.

Meer informatie over Inez?