Een brug tussen Nederland en Marokko
De diepe, warme stem van de Nederlands-Marokkaanse Inez is er één uit duizenden. Inez maakt deel uit van een kleine, maar enorm sterke voorhoede van jonge Nederlands-Marokkaanse zangeressen die hun afkomst met een brede glimlach eer aan doet. Inez vormt een inspiratie voor veel Nederlandse Marokkanen door met haar muziek een brug te slaan tussen Nederland en Marokko. Ondertussen blijft de bekendheid van Inez niet beperkt tot de Nederlandse landsgrenzen. Ook daarbuiten bereikt zij inmiddels talloze fans.

Meer dan 40 miljoen views
Het was tijdens de repetities van de groep 8 eindmusical dat Inez haar muzikale talent voor het eerst werd opgemerkt. Inez zegt hierover: “Ik begon te zingen en mijn lerares kwam naar me toe om te zeggen dat ik zo’n mooie stem had”. Een paar jaar later deelde ze haar versie van het nummer ‘Menak Wla Meni’ op Instagram. Er volgenden duizenden lovende reacties en dat was voor haar voldoende aanleiding om de volgende stap te zetten! Ze nam ‘Menak Wla Meni’ op in de studio en bracht het nummer uit in eigen beheer. Met succes! Haar versie is inmiddels meer dan 40 miljoen (!) keer bekeken op YouTube.

In het Arabisch, Engels én Nederlands succesvol
Met het nummer ‘My Love’ scoorde Inez haar tweede grote hit. Het nummer is inmiddels ruim 65 miljoen keer gestreamd! Wat volgde, was de Nederlandstalige single ‘Mijn Doel’, waarmee Inez een andere kant van zichzelf liet zien. In deze single staat haar diversiteit centraal.

Unieke stijl en identiteit
Wat volgde, waren tal van andere eigen nummers zoals ‘Salina’ en de Nederlandstalige tracks ‘Donker’ en ‘Als Ik Thuis Kom’, welke allemaal te vinden zijn op haar eerste album ‘Searching’, dat in mei 2022 uitkwam. Het album is een prachtige mix van Nederlandse, Engelse en Arabische tracks waarin Inez haar unieke stijl en identiteit laat zien. Een stijl en identiteit waar het publiek nog lang niet genoeg van heeft!

Meer informatie over Inez?