Jarno Opmeer

Prijs, na prijs, na prijs
Jarno Opmeer is e-sports Formule 1-coureur én wereldkampioen F1 Esports Pro (2020 & 2021). Toen Jarno nog maar vier jaar oud was, begon hij al met racen. Zijn vader bracht hem elk weekend naar de kartbaan. Op zijn zevende deed hij mee aan zijn eerste race bij de SHW-club in Strijen. Bij datzelfde Strijen werd hij ook voor het eerst kampioen. Hij bleef tot 2011 bij de mini junior karts waar hij nog twee keer kampioen werd. Daarna stapte hij over naar de KF-Juniors waar wederom een kampioenschap op hem wachtte. Zijn talent was niet te ontkennen.

De jongste in Nederland en Duitsland
Na een druk jaar bij KF-Juniors deed Jarno mee aan het Junior German Championship, EK, WK én X30 EK en WK. Hij was destijds de jongste coureur in het Nederlandse en Duitse Kampioenschap en wist het voor elkaar te krijgen om zevende te worden op het Junior German Championship.

Over op de digitale sport
De volgende stap? Jarno begon bij het Renault F1 junior team en maakte vervolgens in 2019 officieel zijn debuut bij het Renault F1 e-sports team. Hij startte bij Renault Vitality e-sports als coureur van de F1 e-sports series en werd direct vierde. In 2020 stapte hij over naar het Alfa Romeo Orlen Esports Team en daarmee werd hij binnen no-time F1 e-sports wereldkampioen. Hij hielp zijn team daarmee met het behalen van de tweede plaats in het kampioenschap.

Wereldtitel 3?
In 2021 tekende Jarno een contract bij het Mercedes AMG Petronas e-sports team en in december van dat jaar won hij opnieuw de 2021 Formula One Esports Series. Jarno’s carrière is dan misschien nog relatief jong, maar het is niet te ontkennen dat ie vol gas van start is gegaan! Eind 2022 tekende Jarno opnieuw voor een seizoen met Mercedes en binnen dat team gaat hij nu voor wereldtitel nummer 3.

Meer informatie over Jarno Opmeer?