Jarno Opmeer

Jarno Opmeer is een e-sports Formule 1-coureur en wereldkampioen F1 Esports Pro (2020 & 2021).

Op jonge leeftijd bracht de vader van Jarno hem elk weekend naar de kartbaan. Jarno was pas vier jaar oud toen hij begon met racen. Op zijn zevende deed hij al mee aan zijn eerste race bij de SHW-club in Strijen, waar hij in 2007 voor het eerst kampioen werd. Hij bleef tot 2011 bij de mini junior karts, waar hij in 2009 en 2010 opnieuw de kampioenstitel behaalde. Daarna stapte hij over naar de KF-Juniors waar hij nog een kampioenschap in de wacht sleepte. Na een druk jaar bij KF-Juniors deed hij mee met het German Championship, EK, WK en X30 EK en WK. In 2014 behaalde hij de zevende plek op het Junior German Championship. Hij was de jongste coureur in het Nederlandse en Duitse Kampioenschap.

In 2017 begon Jarno bij het Renault F1 junior team, waarna hij in 2019 officieel zijn debuut maakte bij de Renault F1 e-sports team. Hij begon bij Renault Vitality e-sports als coureur in het derde seizoen van de F1 e-sports series. In dit seizoen eindigde hij op de vierde plaats. Jarno stapte in 2020 over naar het Alfa Romeo Orlen Esports Team, waar hij F1 e-sports wereldkampioen werd. Hij hielp zijn team daarmee met het behalen van de tweede plaats in het kampioenschap.

In 2021 werd aangekondigd dat Jarno bij het Mercedes AMG Petronas e-sports team had getekend. Op 16 december won hij opnieuw de 2021 Formula One Esports Series.

Jarno heeft zeker een fantastische start gemaakt aan zijn eigen race van een carrière. Zo heeft hij onlangs weer voor een nieuw seizoen getekend bij Mercedes en is hij nu volop aan het racen voor de 3e wereld titel.

Meer informatie over Jarno Opmeer?