Kris Kross Amsterdam

Wereldwijd succes
Kris Kross Amsterdam is internationaal gezien sinds 2011 dé toonaangevende act van Nederlandse bodem. Wat begon met een duo bestaande uit twee broers – beiden geboren onder de rook van Amsterdam – groeide in 10 jaar tijd uit tot een krachtige en energieke act bestaande uit drie personen. Van Mysteryland (NL) tot Tomorrowland (BE) en van Parookaville (GE) tot Ultra Music Festival (VS): Kris Kross is erbij.

Van 2 naar 3
Toen broers Jordy en Sander Huisman startten met muziek, hadden ze direct één doel: een sfeer creëren waarin verschillende muziekinvloeden naadloos samen kunnen komen. Hun eerste stap: het geven van verschillende feestjes in thuisstad Amsterdam. Op die feestjes draaiden ze zelf en tijdens hun performances voerde de mix van R&B, hiphop, trap en house vanaf minuut 1 de boventoon. Deze mix werd door het publiek goed ontvangen. In 2014 besloten de broers de act verder uit te breiden. MC Yuki Kempees sloot zich bij het duo aan. Hiermee werd het inmiddels gevierde trio een feit!

Mil-joe-nen streams
Toen de tourlijst eenmaal aardig op orde was, werd het tijd voor eigen muziek. De jongens gingen de studio in en produceerden in 2015 hun eerste nummer ‘Until The Morning’. Samen met de releases die hierop volgden, trok Kris Kross Amsterdam internationale aandacht. Dat resulteerde in studio-sessies met Cheat Codes, de artiest waarmee ze de internationale megahit (meer dan 600 miljoen streams) ‘SEX’ lanceerden. Hierop volgde ‘Are You Sure?’, een enorme samenwerking met Britse popster Conor Maynard en Amerikaanse hiphopartiest Ty Dolla $ign. De samenwerking met Conor beviel zo goed dat ze voor een tweede plaat gingen, genaamd ‘Whenever’, een remake van Shakira’s ‘Whenever, Wherever’. Er ging een Kris Kross Amsterdam sausje overheen en dat sausje bleek goed voor meer dan 310 miljoen streams op Spotify. Deze hit kreeg wereldwijd aandacht van de Billboard Dance Chart, de Global Top 50 Chart en kwam terecht in 29 verschillende Viral Charts op Spotify.

Terug naar NL
Na deze internationale successen keerde het drietal qua muziekproductie terug naar Nederland, want ook daar viel nog een mooie markt te veroveren. Zo brachten ze in 2019 het nummer ‘Hij Is Van Mij’ uit samen met Bizzey, Maan en Tabitha. Het werd een nummer 1-hit in de Single Top 100 en de bestverkochte en gestreamde single van 2019. In dat jaar bracht Kris Kross Amsterdam ook het nummer ‘Moment’ dat ze samen met Kraantje Pappie en Tabitha maakten, ‘Ik Sta Jou Beter’ met Nielson en ‘Ooh Girl’ met Conor Maynard ft. A Boogie Wit Da Hoodie uit.

En doorrr
In 2020 denderde de hittrein door met nummers als ‘Vluchtstrook’ welke ze samen Antoon & Sigourney K opnamen, ‘Mij Niet Eens Gezien’ in samenwerking met Lil Kleine en Yade Lauren en ‘Donderdag’ met Bilal Wahib en Emma Heesters. Op het moment bestormen de mannen met hun nieuwste single ‘Adrenaline’, welke opgenomen werd met Zoë Tauran en Ronie Flex de Nederlandse hitlijsten.

Gegarandeerd feest
Met haar catchy sound blijft Kris Kross Amsterdam hit na hit scoren. Tussendoor treedt de act over de hele wereld op. Jordy, Sander en Yuki nemen hun energie én nuchtere Amsterdamse mentaliteit overal mee naartoe. Zo wordt het, waar Kris Kross Amsterdam ook optreedt, gegarandeerd feest!

Meer informatie over Kris Kross Amsterdam?