Rapper, zanger en producer Monsif Bakkali (22) verwierf op jonge leeftijd al landelijke bekendheid als zanger en rapper. In november 2010 bracht hij zijn debuutsingle Mee Met Me uit, die direct een hit werd met miljoenen views op YouTube. Daarna volgde meerdere succesvolle singles en fenomenale optredens wat maakte dat Monsif als jong jongetje werd uitgenodigd om op te treden voor Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima toen zij het eerste exemplaar van ‘Het Droomboek’ in ontvangst namen waarvoor Monsif speciaal een nummer had geschreven.

Ook televisieland pikte Monsif op en het ene na het andere programma nodigde Monsif uit voor optredens en interviews. Zo was hij naast zijn vaste bezoeken aan de Kids Top 20, ook te zien bij de BZT-show. Maar ook bij Nickelodeon, Kinderen voor Kinderen, NOS-jeugdjournaal, 25 Meest opmerkelijke tv-kids bij SBS 6, Karaoke Kids, Telekids en Zapplive was hij te zien.

Zijn verborgen schaatstalent kwam aan het licht tijdens zijn deelname aan ‘Sterren Dansen Op Het Ijs’ waar hij derde werd. Gaandeweg sleepte Monsif ook noemenswaardige acteerklussen binnen. Zo speelde hij een hoofdrol in ‘Hart beat’ en een gastrol in de bekende misdaadserie Penoza.
Door de jaren heen ontwikkelde hij zich als producer & songwriter en werkt hij ‘s lands meest gevierde artiesten zoals Sevn Alias, Josylvio, Boef en nog veel meer. Zijn werk werd beloond met diverse awards. Onder meer een Buma Award & Popprijs voor zijn bijdrage als producer aan het album New Wave wat een keerpunt was in de Nederlandse muziek. Onlangs heeft het album ‘Gimma’ van Josylvio een Edison prijs gewonnen, en ook daar zijn Monsif zijn producties niet onopgemerkt gebleven. De nummers ‘Gimma’, ‘Money Baby’, ‘Body’ en nog vijf andere producties kwamen van Monsif’s hand.

Niet op de laatste plaats is Monsif’s werk bekend binnen Nederland, buiten de landsgrenzen zijn de groten der aarde bekend met Monsif’s talent wat maakt dat hij regelmatig muziek produceert met grote artiesten, zoals de track Never Personal (met Lacrim ft. Rick Ross), Lovely Body (met SFB ft Ronnie Flex), Gimma en Kleine Jongen (met Josylvio) en Range Sessies (met Boef).

Monsif’s bijdrage aan muziek reikt dus over de hele wereld en gaat gepaard met alsmaar toenemende bekendheid en successen.

Meer informatie over Monsif?