Optreden voor de Koning
Rapper, zanger én producer Monsif Bakkali (24 maart 1997) werd al op jonge leeftijd landelijk bekend. Op 13-jarige leeftijd bracht hij zijn debuutsingle ‘Mee Met Me’ uit die meteen een hit werd met miljoenen views op YouTube. Meerdere succesvolle singles én sterke optredens volgden. Het zorgde er uiteindelijk voor dat Monsif een nummer mocht schrijven voor ‘Het Droomboek’. Toen het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, mocht hij voor hen optreden.

Geen scheve schaats
Naast de Hollandse Royalty had ook televisieland hem al snel in het vizier. Naast zijn vaste bezoeken aan de ‘Kids Top 20’, was Monsif te zien bij de BZT-Show, Nickelodeon, Kinderen voor Kinderen, NOS-jeugdjournaal, 25 Meest opmerkelijke TV-Kids, Karaoke Kids, Telekids en Zapplive. Tijdens zijn deelname aan Sterren Dansen op het Ijs bleek hij ook nog te kunnen schaatsen. Dit bewees hij door de derde plek in de tv-show te pakken.

Van acteren tot produceren
Gaandeweg sleepte Monsif ook noemenswaardige acteerklussen binnen. Zo speelde hij een hoofdrol in ‘Hart Beat’ en een gastrol in de bekende misdaadserie Penoza. Door de jaren heen ontwikkelde hij zich als producer & songwriter en werkt hij met ‘s lands meest gevierde artiesten zoals Sevn Alias, Josylvio en Boef. Zijn werk werd beloond met diverse awards. Zo mocht hij een Buma Award & Popprijs in ontvangst nemen voor zijn bijdrage als producer aan het album New Wave. Onlangs won het album Gimma van Josylvio (waar Monsif aan meeproduceerde) een Edison.

Hitmachine
Niet alleen in Nederland is Monsif’s werk bekend. Ook buiten ons kikkerlandje is zijn talent inmiddels opgemerkt en dus produceerde hij onlangs de track ‘Never Personal’ met internationale namen Lacrim en Rick Ross. Wanneer hij in Nederland is, zit Monsif overigens ook niet stil. Hij produceerde de afgelopen tijd onder andere ‘Lovely Body’ (met SFB ft Ronnie Flex), ‘Kleine Jongen’ (met Josylvio) en ‘Range Sessies’ (met Boef). Zijn nieuwste single ‘Maffia’ met Ashafar en Baby Gang kwam uit in 2022 en op de planning staat nog héél veel meer moois.

Meer informatie over Monsif?