Rapper, zanger en producer Monsif Bakkali (24 maart 1997) verwierf op jonge leeftijd al landelijke bekendheid als zanger en rapper. In november 2010 bracht hij zijn debuutsingle ‘Mee Met Me’ uit. Deze werd direct een hit met miljoenen views op YouTube. Daarna volgde meerdere succesvolle singles en fenomenale optredens wat maakte dat Monsif als jong jongetje werd uitgenodigd om op te treden voor Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima toen zij het eerste exemplaar van ‘Het Droomboek’ in ontvangst namen waarvoor Monsif speciaal een nummer had geschreven.

Ook televisieland pikte Monsif op en het ene na het andere programma nodigde Monsif uit voor optredens en interviews. Zo was hij naast zijn vaste bezoeken aan de Kids Top 20 ook te zien bij de BZT-Show, Nickelodeon, Kinderen voor Kinderen, NOS-jeugdjournaal, 25 Meest opmerkelijke TV-Kids (SBS6), Karaoke Kids, Telekids en Zapplive.

Zijn verborgen schaatstalent kwam aan het licht tijdens zijn deelname aan Sterren Dansen Op Het IJs. Hier is hij op een mooie derde plek geëindigd. Gaandeweg sleepte Monsif ook noemenswaardige acteerklussen binnen. Zo speelde hij een hoofdrol in ‘Hart Beat’ en een gastrol in de bekende misdaadserie Penoza.

Door de jaren heen ontwikkelde hij zich als producer & songwriter en werkt hij met ‘s lands meest gevierde artiesten zoals Sevn Alias, Josylvio, Boef en nog veel meer. Zijn werk werd beloond met diverse awards. Onder meer een Buma Award & Popprijs voor zijn bijdrage als producer aan het album New Wave wat een keerpunt was in de Nederlandse muziek. Onlangs heeft het album Gimma van Josylvio een Edison prijs gewonnen, en ook daar zijn Monsif’s producties niet onopgemerkt gebleven. De nummers ‘Gimma’, ‘Money Baby’, ‘Body’ en nog vijf andere producties kwamen van Monsif’s hand.

Niet alleen in Nederland is Monsif’s werk bekend. Buiten de landsgrenzen is het talent ook opgemerkt waardoor hij regelmatig muziek produceert met grote artiesten zoals de track ‘Never Personal’ (met Lacrim ft. Rick Ross). In Nederland kennen we het multitalent van ‘Lovely Body’ (met SFB ft Ronnie Flex), ‘Kleine Jongen’ (met Josylvio) en ‘Range Sessies’ (met Boef). Monsif is nog steeds druk bezig met produceren en dat bewijst hij weer met zijn nieuwste single ‘Maffia’ met Ashafar en Baby Gang.

Meer informatie over Monsif?