Sergio van Gonter (34), ook wel bekend als Reverse, begon op zijn twaalfde met het maken van muziek. Het begon met een simpel muziekprogramma op zijn Playstation, maar groeide uit tot zijn ware passie. Het magische proces van mensen een bepaald gevoel geven met zijn muziek is waar Reverse voor leeft. Bij het ontwikkelen van zijn stijl raakte hij geïnspireerd door producers zoals Pharrell, Timbaland en Kubus. Zijn stijl kenmerkt zich door het samenbrengen van verschillende muziekgenres met hiphop. De producties van zijn hand onderscheidden zich daarom vanaf het begin af aan en sloegen keer op keer aan.

Toen Reverse en de Nederlandse artiest Jayh elkaar vonden, en besloten samen te gaan werken onder één naam, werd het producer-duo ‘Art-Officials’ geboren. The Partysquad kwam hier al snel achter, zag hun talent en hielp hen een handje door ze een studioruimte aan te bieden. In ruil hiervoor hielp het jonge duo The Partysquad met producties, wat achteraf een gouden combinatie bleek te zijn. Toen ook oprichter en eigenaar van het platenlabel Top Notch, Kees de Koning, onderdeel werd van de samenwerking werd dit een nóg groter succes. Grote hits als ‘Wat Wil Je Doen’, ‘Stuk’ en ‘Helemaal Naar De Klote’ zijn resultaten van deze samenwerking.

In 2010 verhuisde Reverse samen met Adje naar IJburg en bouwde ze daar een eigen studio. Hits als ‘Fok Wachten’, ‘Ik ga hard’ en ‘Ik Neem Je Mee’ ontstonden en hadden Nederland in hun greep. Ook hebben zij tijdens deze periode grote artiesten ontdekt zoals Cho en Idaly. Dit laat zien dat Reverse ook over A&R-skills beschikt.
Na alle grote successen in Nederland besloot Reverse een nieuwe uitdaging op te zoeken en te vertrekken naar Los Angeles. De Nederlandse markt bleek te klein voor zijn talent. Binnen no-time belandde hij in de studio met artiesten als Jennifer Lopez & Nicole Scherzinger. Voor de samenwerking met Tamar Braxton is Reverse zelfs genomineerd voor een Grammy. Zijn succes leidde tot samenwerkingen met onder andere Chris Brown en The Dream. Inmiddels is hij terug in Nederland en heeft hij een nieuw doel voor ogen: jong Nederlands talent een kans bieden en naar de top helpen. NAMAM is trots hem hierin te kunnen ondersteunen.

Meer informatie over Reverse?