Jong geleerd…
Sergio van Gonter (37), ook wel bekend als Reverse, begon op zijn twaalfde met het maken van muziek. Hij startte met een simpel muziekprogramma op zijn Playstation, maar muziek maken groeide al snel uit tot zijn ware passie. Bij het ontwikkelen van zijn eigen stijl liet hij zich inspireren door producers zoals Pharrell, Timbaland en Kubus. Dat resulteerde in een sound die verschillende muziekgenres samenbrengt met hiphop: een herkenbaar en onderscheidend geluid.

Helemaal Naar De Klote
In 2004 kwam Reverse in contact met de Nederlandse artiest Jayh. Ze besloten samen te gaan werken onder één naam en zo werd het producer-duo ‘Art-Officials’ geboren. The Partysquad ontdekte dit duo al snel, zag hun talent en hielp hen een handje door ze een studioruimte aan te bieden. In ruil hiervoor hielp het jonge duo The Partysquad weer met producties en dit bleek een gouden deal te zijn. Toen ook oprichter en eigenaar van het platenlabel Top Notch, Kees de Koning, nog onderdeel werd van de samenwerking, was succes onontkoombaar. Het resultaat is je vast bekend: de drie partijen zorgden samen voor hits als ‘Wat Wil Je Doen’, ‘Stuk’ en ‘Helemaal Naar De Klote’, waarvan alleen de laatste al goed is voor ruim 16 miljoen streams.

Van IJburg naar Los Angeles
In 2010 bouwde Reverse in IJburg een eigen studio en produceerde daar met Adje hits als ‘Fok Wachten’, ‘Ik Ga Hard’ en ‘Ik Neem Je Mee’. Artiesten als Cho en Idaly werden in die tijd door Reverse ontdekt en dat laat zien dat hij ook over aardige A&R-skills beschikt. Na alle grote successen in Nederland vertrok Reverse naar het beloofde land aka Los Angeles. Binnen no-time belandde hij in de studio met artiesten als Jennifer Lopez en Nicole Scherzinger. Hierna volgden Chris Brown en The Dream. De samenwerking met Tamar Braxton leverde hem een Grammy-nominatie op! Inmiddels is Reverse terug in Nederland en heeft een nieuw doel voor ogen: jong Nederlands talent een kans bieden en naar de top coachen.

Meer informatie over Reverse?