Nu al onmisbaar
Roselilah staat ook wel bekend als een van de ruwste vrouwelijke trap beat producers van Nederland. Ze begon in 2012 op 12-jarige leeftijd met het produceren van hiphop beats met de focus op trap beats. In zeer korte tijd maakte ze zich onmisbaar in de scene. In Nederland, maar ook op internationaal niveau komen haar beats steeds vaker voorbij.

Eigengereid én een teamplayer
Inmiddels is Roselilah 26 jaar oud, maar nog steeds nauw betrokken bij alles wat een project met zich meebrengt. Het liefst heeft ze overal een vinger in de pap en precies dat is haar kracht, maar naast dat ze zelf ontzettend goed weet wat ze wil en ongelooflijk goed aanvoelt welke richting een project op moet bewegen, is één van haar talenten ook samenwerken. Wanneer Roselilah de handen ineenslaat met een artiest, zet ze alles op alles om de visie van die artiest in het muzikale proces naar voren te brengen en dat is een uniek talent!

The USA
Roselilah produceerde in Nederland voor o.a. Sor, Adje, Jack, de Fellas en SFB, maar verlegde de focus de afgelopen jaren naar de USA. Eind 2019 reisde ze voor het eerst naar Amerika en inmiddels heeft ze producties voor supersterren als 21 Savage, Lil Durk en Baby Keem op haar naam staan.

Grammy-galore
In 2020 werd Roselilah genomineerd voor een Grammy Award met het album van de Amerikaanse rapper 21 Savage. In 2021 werd ze opnieuw genomineerd. Ditmaal in maar liefst 2 categorieën. Het ging om de track ‘Family Ties’ die ze maakte met niemand minder dan Baby Keem en Kendrick Lamar. De track werd genomineerd in de categorieën ‘Best Rap Song’ en ‘Best Rap Performance’. ‘Family Ties’ won de award voor ‘Best Rap Performance’: een ongekende erkenning! Bovendien zorgde de winst ervoor dat is Roselilah de jongste vrouwelijke, Nederlandse Grammy-winnaar in deze categorie werd. Een Grammy staat natuurlijk garant voor méér mooie samenwerkingen. Gevolg: er liggen een aantal hotte tracks op stapel, die geproduceerd zijn in samenwerking met grote internationale namen. Klinkt mooi, toch? Het is echter slechts het begin. Roselilah is nog lang niet klaar aan de andere kant van de oceaan.

Meer informatie over Roselilah?