Roselilah staat ook wel bekend als een van de ruwste vrouwelijke trap beat producers van Nederland. Ze begon in 2012 op 12-jarige leeftijd met het produceren van hiphop beats met de focus op trap beats. In zeer korte tijd heeft ze zich onmisbaar gemaakt in de scene in Nederland maar ook op internationaal niveau zijn haar beats steeds vaker terug te vinden.

Roselilah spant hiermee de kroon en is een creatieve duizendpoot wat dé basis voor haar werk is. Ze is nauw betrokken bij alles wat een project met zich meebrengt: van de conceptfase en het produceren van de beats tot het ontwerpen en designen van de cover. Haar kracht zit in het nauw samenwerken met de artiesten, zodat zij volledig kan focussen op de visie van de artiest en kan mengen in het muzikale proces.

Roselilah produceerde in Nederland voor o.a. Sor, Adje, Jack, de Fellas en SFB, maar de focus is in de afgelopen jaren verschoven naar de USA. Vlak voor de corona-crisis is Roselilah een aantal keer naar de andere kant van de wereld gereisd om hier de studio in te gaan met verschillende Amerikaanse grootheden. Ondertussen heeft ze producties voor supersterren als 21 Savage, Lil Durk en Baby Keem op haar naam staan, maar is ze zeker niet van plan om het hier bij te laten.

In 2020 werd Roselilah wegens haar producties genomineerd voor een Grammy Award. Het album van de Amerikaanse rapper 21 Savage waar ze een beat voor maakte, maakte kans op een van de belangrijkste internationale muziekprijzen. In 2021 werd ze opnieuw genomineerd voor ditmaal niet 1 maar zelfs 2 Grammy Awards. Dit keer met de track ‘family ties’ van niemand minder dan Baby Keem en Kendrick Lamar, in de categorieën ‘Best Rap Song’ en ‘Best Rap Performance’. Dit keer bleef het niet bij een nominatie. ‘family ties’ won de award voor ‘Best Rap Performance’ en dit was een erkenning voor het harde werk van Roselilah in de afgelopen jaren. Met deze Grammy Award is Roselilah de eerste vrouwelijke, jongstee en Nederlandse winnaar in deze categorie.

Er liggen nu tracks klaar met grote internationale namen, maar ook zal ze binnenkort weer snel die kant op gaan om veel nieuwe dingen te gaan maken. Roselilah is jong en een echte dromenjager. Door haar wilskracht zorgt zij ervoor dat haar dromen werkelijkheid worden en wij in de toekomst nog veel van Roselilah gaan horen en zien.

Meer informatie over Roselilah?