Jethro, beter bekend als Saaff, is een van de meest beruchte opkomende Amsterdamse hiphop artiesten. Wat begon met freestylen op het plein bij hem in de buurt, mondde al snel uit in een serieuze carrière. Zijn talenten werden gezien en gehoord door invloedrijke mensen in de Nederlandse hiphopscene, dat leidde tot samenwerkingen met andere gerenommeerde artiesten.

Hoewel de sessies op het plein zijn doorbraak teweeg brachten, ontwikkelde Saaff zijn scherpe teksten en unieke flow door veel tijd in de studio door te brengen en door te experimenteren met muziek. Een leven als artiest had hij nooit als realiteit gezien en om teleurstelling te voorkomen wilde hij daar ook niet te veel van uitgaan. Desondanks ontving hij bij meerdere co-signs en ging zijn vliegwiel in korte tijd snel draaien.

Het wiel is sindsdien nog niet gestopt met draaien en Jethro is inmiddels een bekend gezicht in de scene en daarbuiten. Zijn groeiende, loyale fanbase neemt zijn teksten en moves in no time over. Deze harde werker kent de kracht van het platform dat hij creëert met zijn muziek en weet daar optimaal op in te spelen en gebruik van te maken.

In 2020 brengt Saaff de single ‘Spijker’ uit op TopNotch’s sublabel ‘Based’. Daarnaast bracht Saaff eind april zijn debuut EP Saaffig uit en werkt hij hard aan het tweede deel. In november van dat jaar ging Saaff viral met zijn megahit ‘Neckless’ – niet alleen door de track, maar ook mede door het bijbehorende dansje dat internationale bekendheid geniet.

Afgelopen jaar is Saaff druk bezig geweest met nieuwe projecten. In mei lanceerde hij nog de track ‘Soigymehmeh’ ft. Poke met bijbehorende videoclip. Ook laat hij zijn skills shinen op vele toffe kanalen – van Slam Statements tot Supergaande Freestyle. Al deze aandacht gaat niet onopgemerkt. Saaff’s boekingen worden vanaf nu gedaan door Topbillin’ en we zullen hem dan ook steeds vaker op het podium gaan zien komende tijd.

Meer informatie over Saaff?