Turfy Gang

Wat een grap!
Turfy Gang maakt in 2021 haar intrede in de Nederlandse muziekscene. De groep, die bestaat uit 7 studenten uit Maarssen, wist in 2021 met debuutsingles ‘Booty Call’ en ‘Je Voelt Ons’ gelijk goed te scoren! De muzikale carrière van Turfy Gang begon met een uit de hand gelopen grap. De 7 jongens maakten zelf muziek voor tijdens het chillen. Ze beschikten over een Sonos device om hun muziek op af te spelen, maar Sonos kan geen verbinding maken met Soundcloud. Ze móésten hun zelfgemaakte platen dus wel uploaden op Spotify. Daar bleek hun muziek geheel toevallig ontzettend aan te slaan.

 

Van hockey tot hitjes
De mannen ontmoetten elkaar binnen hun hockeyteam. Joris en Koen zijn de frontmannen van de groep, waarbij het wel leuk is om te vermelden dat Joris al op zijn twaalfde begon met muziek maken. Onder de naam “JRVO” hengelde hij in zijn jonge jaren al aardig wat streams binnen, maar het echte succes begon per ongeluk, toen hij met Turfy Gang een aantal platen de wereld in slingerde.

 

Cynisch sorry
De positieve energie en vooral ook voor menig student herkenbare teksten zorgen inmiddels voor de ene hit na de andere. De eerste Turfy Gang nummers scoorden meteen al lekker, maar de daadwerkelijke doorbraak ontstond na hun bezoek aan FunX. De mannen deden een live-performance van hun single ‘Buren’ en de beelden gingen direct viral op Instagram en TikTok. Met deze hit, waarin ze op cynische toon ‘sorry’ zeggen tegen hun buren, scoorden ze alleen al op Spotify meer dan 12 miljoen streams – en daarmee hun eerste gouden plaat!

 

Nog lang niet klaar
Intussen gaan de mannen gestaag door. Ze brachten nieuwe singles uit met bekende namen binnen de scene. Van ‘Vakantie’ met Fokke Simons tot ‘Mooi Van Ver’ met The Partysquad en LA$$A. In december 2022 deden de jongens hun eerste clubtour, en speciaal daarvoor releaseden zij ‘Nieuwe Dag’. In maart het jaar erop dropten de boys hun nieuwste hit, ‘Padellen’. De track stond binnen no-time in de top 10 en was een enorm succes op TikTok. De boys hebben de smaak weer te pakken, dus houd ze in 2023 in de gaten!

Meer informatie over Turfy Gang?