Yassine Chigri

Een pleintje in Noord
Yassine Chigri, geboren in 1998, ging een aantal jaar geleden precíes op het juiste moment naar een pleintje in Noord. Productiebureau 100% Halal was net die dag op zoek naar nieuw talent in Amsterdam en scoutte in Noord. Op dat beruchte pleintje dus. Hun oog viel op Yassine. Voor hij het wist, rolde hij zo een acteer carrière in.

Goed gespot
In 2021 speelde Yassine een rol in zowel actiefilm Forever Rich (geregiseerd door Shady El-Hamus) als de romcom Meskina (geregiseerd door Daria Bukvic). Voor die laatste film stond ‘ie op de avond van de première ineens samen met namen als Bilal Wahib en Défano Holwijn op de rode loper. Misschien herken je hem nog ergens anders van? Dat is goed mogelijk. Yassine speelde namelijk ook een rol in de dramaserie ‘Sihame’ van KRO-NCRV op NPO3 (of NPO Plus). In deze serie gaat een meisje dat slachtoffer is van een onvrijwillig verspreide seksvideo op jacht naar de jongens die haar dit aan hebben gedaan. Yassine speelt in de serie de rol van Yassine. Een bijrol die hij wederom met glans vervult.

Meer en meer
Één ding is zeker: Yassine gaan we nog veel vaker spotten! Het meest recente project waar hij aan werkte was de serie ‘Bestsellerboy’ op NPO3 (of NPO plus). De serie gaat over een jonge schrijver die met een gedurfd boek in een klap een bestselling author wordt. Dat Yassine ook voor deze serie wordt gecast bevestigt wat een van zijn vrienden onlangs tegen hem zei: “Ik zie je shinen, telkens meer en meer”.

Meer informatie over Yassine Chigri?