Young Ellens

Bella Ciao
Young Ellens is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Zijn doorbraak met de hit ‘Bella Ciao’ (herkenbaar door de melodielijn uit de Spaanse hit-serie La Casa De Papel) was onmiskenbaar. Het nummer trok iedereens aandacht en zorgde voor een kick-start van zijn carrière. Wat volgde waren co-signs van o.a. Frenna, Jonna Fraser en Sevn Alias.

Eerst even oefenen
Vanaf het moment dat Young Ellens zijn studie had afgerond, wilde hij zich focussen op muziek. Dat bleek een goede keuze, want enkele maanden na zijn afstuderen bracht hij zijn eerste EP genaamd ‘Practice’ uit. Een EP die hij bewust heel rauw en ‘uncut’ liet en die dus ook unmixed en unmastered werd uitgebracht. Waarom? Simpel: dat paste het beste bij de experimentele fase waar Young Ellens zich toen nog in bevond.

Oefening baart kunst
Na ‘Practice’ werkte Young Ellens gedurende een aantal jaar samen met verschillende andere gevestigde namen uit de Nederlandse muziekindustrie én hij wist bovendien individueel menig hit te scoren. Clubs gingen in 2018 bijvoorbeeld los op ‘Huts’, maar ook met tracks als ‘Donker’ en ‘Spanning’ wist Ellens zich te bewijzen. In de afgelopen jaren bracht hij verschillende studiobezoeken het grootste hiphop platform van Nederland: 101Barz. Eind 2021 bracht hij zijn langverwachte album ’419’ uit.

Exentriek en aanstekelijk
Zodra Young Ellens optreedt, kan niemand om zijn excentrieke houding, positieve energie en aanstekelijke adlips heen. Zijn sound houdt de perfecte balans tussen pop, house en hiphop. Zijn teksten zijn gebaseerd op zijn leven en alles wat daarbij hoort. Van geld tot geluk en van liefde tot fashion. Op het moment wordt er hard gewerkt aan diverse nieuwe tracks. Dus houd hem in de gaten, die Young Ellens. The best might just be yet to come.

Meer informatie over Young Ellens?