Young Ellens

Sinds zijn spectaculaire entree in de Nederlandse muziek-scene is Young Ellens niet meer weg te denken. Waar hij al enige tijd bezig was met het maken van muziek, was zijn echte doorbrak de track ‘Bella Ciao’, die herkenbaar was door de melodielijn uit de Spaanse hit-serie La Casa De Papel. Het nummer trok iedereen’s aandacht, en zorgde voor de start van zijn carrière. Het nummer is door het grote publiek goed ontvangen, dit succes wordt meteen vervolgd door co-signs van o.a. Frenna, Jonna Fraser én Sevn Alias.

Zijn excentrieke houding en aanstekelijke adlips zorgen ervoor dat hij bij iedereen opvalt. Zijn optredens springen van allure en energie, en verrast hij zijn fans keer op keer als hij al zijn kleding het publiek ingooit. Het is duidelijk dat Young Ellens gekomen is om te blijven. Zijn sound is een perfecte balans tussen pop, house maar vooral hiphop. Zijn teksten zijn gebaseerd op zijn leven, wat onderwerpen als geld, (on)geluk, liefde en fashion met zich mee brengt.

Op jongere leeftijd vertrok Young Ellens vanuit Nederland naar Curacao, waar hij een aantal jaar verbleef. Hij keerde terug naar Nederland om te beginnen aan een studie, na deze succesvol te hebben afgerond ging de focus naar muziek. Door familie en vrienden werd hij meegevraagd naar de studio en bleek dat hij weliswaar het talent had. Dit ging zo goed, dat hij enkele maanden later zijn eerste EP uitbracht. Tijdens dit project heeft hij zich geconcentreerd op het ontdekken van zijn talenten en het creëren van een eigen sound. Hij noemde zijn eerste EP daarom ‘Practice’, volledig rauw en uncut. De EP is volledig unmixed & unmasterd uitgebracht.

In de jaren daaropvolgend werkte Young Ellens samen met verschillende andere gevestigde namen uit de Nederlandse muziekindustrie, maar ook individueel wist hij menig hit te scoren. Hij zette de clubs op zijn kop met ‘Huts’ maar ook met tracks als ‘Donker’ en ’Spanning’ bewees hij zichzelf keer op keer. Met meerdere bezoeken aan 101Barz laat hij ook nog eens zijn veelzijdigheid zien. Eind 2021 bracht hij dan ook eindelijk zijn langverwachte album ’419’ uit.

Niet alleen op muzikaal gebied is Young Ellens stappen aan het maken. Waar hij zich ook steeds meer wilt richten op de fashion industrie, is hij hard aan de weg aan het timmeren. In de afgelopen jaren heeft hij verschillende klussen als model gedaan, maar gaat hij zelf ook achter de tekentafel. Met eigen ontwerpen en designs heeft hij al meerdere collecties succesvol uitgebracht, en staat dit ook zeker op de planning om nog groter aan te pakken.

Momenteel brengt Young Ellens veel tijd door in de studio, en staat hij te popelen om dit jaar alle discotheken en festivals weer als vanouds onveilig te maken!

Meer informatie over Young Ellens?