Yung Felix

Hij is Loco
Felix Laman, a.k.a. Yung Felix, behoort tot de absolute top van muziekproducers in Nederland. Yung Felix stond in zijn beginjaren als producer met name bekend om zijn unieke trap sounds die hij (samen met onder andere Yellow Claw) in zijn tracks verwerkte. In 2017 produceerde Yung Felix verschillende tracks die door dj’s werden opgepikt en zo in alle Nederlandse clubs te horen waren. In 2018 scoorde hij een nationale hit met de track ‘Loco’ die hij samen met Poke & Dopebwoy uitbracht.

Famke’s debuut
Het hield niet op bij Loco. Je kan Yung Felix namelijk ook kennen van de hit ‘Badman Ollo’, die hij samen met Bizzey en Josylvio uitbracht. Kort op deze samenwerking sloeg hij de handen ineen met YouTube-ster Famke Louise en rapper Bokoesam, wat resulteerde in de populaire track ‘Vroom’. Het nummer werd een enorme hit en kreeg veel media-aandacht wegens Famke’s debuut.

Internationale stappen
Yung Felix blijft echter niet in de studio zitten, maar betreedt als dj zelf ook geregeld het podium. Het is voor hem dé plek om zijn skills en muziekkennis samen te brengen. Hij wordt niet alleen nationaal steeds groter als dj, ook internationaal krijgt hij steeds meer voet aan de grond. Zo maakt hij met zijn recente deal bij Def Jam France een nieuwe stap in z’n carrière. Hij maakt bovendien als ghostproducer onderdeel uit van de teams van verschillende grote internationale popmuzikanten.

Eigen label
Sinds de zomer van 2020 opereert Yung Felix als independent artiest en brengt hij al zijn muziek uit onder z’n eigen label 100M. Streaminghits als ‘Killi Person’ ft. Nelson Freitas en C-Mart (deze laatste is de eerste artiest die hij bij zijn eigen label tekende) en ‘TAKA’ ft. Yemi Alade, Lil Kleine en Poke werden onder 100M uitgebracht. Met zijn label wil hij een podium bieden aan nieuwe talenten en hen zo verder helpen met hun carrière.

Nog niet klaar
In maart 2021 werkte Yung Felix samen met Mula B voor de track ‘Staande Ovatie’. En hij produceerde de track ‘Morena’ voor Nicky Jam. Onlangs bracht hij ‘Kame Hame Ha’ met Bartofso en ‘Labanta’ met Qlas & Blacka uit en zoals altijd zitten er nog veel interessante nieuwe projecten in de pijplijn.

Meer informatie over Yung Felix?