Yung Felix

Felix Laman, aka Yung Felix, behoort tot de absolute top van muziek producers in Nederland. Yung Felix stond in zijn begin jaren als producer met name bekend om zijn unieke trap sounds die hij, samen met onder andere Yellow Claw, in zijn tracks verwerkte. Na een tijd van rust keerde YF terug met verschillende samenwerkingen waaronder met Bizzey, Kraantje Pappie, Josylvio & Hef.

In 2017 produceerde Yung Felix verschillende tracks die door menig DJ in Nederland werden opgepikt en de Nederlandse dansvloeren domineerden. Felix bracht samen met Bizzey en Josylvio de hit ‘Badman Ollo’ uit. Kort daarna volgde nieuwe samenwerkingen waaronder de populaire track ‘Vroom’ met Youtube- en popster Famke Louise en rapper Bokoesam. Het nummer werd een enorme hit en kreeg veel media-aandacht wegens Famke’s debuut.

Naast het produceren van tracks staat Yung Felix zelf ook op het podium waar zijn skills en muziekkennis samenkomen. Niet alleen nationaal wordt Yung Felix steeds groter, ook internationaal krijgt hij steeds meer voet aan de grond. Zo maakt hij met zijn nieuwe deal bij Def Jam France een nieuwe stap in zijn carrière, maar maakt hij ook onderdeel uit van teams van verscheidene grote internationale popmuzikanten.

In de tussentijd zijn een hoop grote titels zoals ‘Baby Momma’ & ‘Coca’ uit deze hitmachine gekomen, zo ook zijn project ‘Yung Pokro’. De EP is uitgebracht in samenwerking met rapper Poke, bracht meerdere hits teweeg, waaronder de hit singles ‘Oeff’ & ‘Loco’. Die laatste plaat bracht door het grote succes zijn carrière wederom naar nieuwe hoogtes.

Sinds de zomer van 2020 gaat hij door als independent artiest en brengt hij muziek uit onder zijn eigen label 100M waaronder de streaminghits ‘Killi Person’ ft. Nelson Freitas en de Nigeriaanse C-Mart – tevens de eerste artiest die hij tekende – en ‘TAKA’ ft. Yemi Alade, Lil Kleine en Poke. Met zijn label wil hij een podium bieden aan nieuwe talenten en hen zo verder helpen met hun carrière.

In maart 2021 werkte Yung Felix wederom samen met Mula B voor de track ‘Staande Ovatie’. En hij produceerde de track ‘Morena’ voor superster Nicky Jam. Er zitten zoals altijd veel nieuwe projecten in de pijplijn. Binnenkort zal Yung Felix zijn nieuwe album droppen met een sound die mensen nog niet van hem gewend zijn. Dus, stay tuned.

Meer informatie over Yung Felix?